محمدهادی محمدی
در این صفحه می توانید اطلاعاتی از لیست کتاب ها، مقالات، خبرهای مرتبط با محمدهادی محمدی را مشاهده کنید.
برای بیش از نیمسده است که آموزش پیشدبستان در ایران هیچگاه به معنای اصولی، فنی و علمی آن شکل نگرفته است. آن چیزی که ما به نام آموزش پیشدبستان در ایران میشناسیم، ملغمهای شگفت از روش در بیروشی و…
یکشنبه, ۱ مهر
لکنت زبان چیست و چگونه در کودکان رخ میدهد؟
چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت
به گفته اهود یاایری استاد دانشگاه الینویز امریکا، لکنت زبان در هیچ فردی تصادفی و بدون علت نیست. بخشی از عوامل لکنت، مغزی یا هیجانی و عاطفی و لحظهای مانند ترسیدن از چیزی است، اما بسیاری از عوامل لکنت…
یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت
پیش از شروع مقاله، بخش نخست و بخش دوم آن را مطالعه کنید:
بخش نخست: «بیفکند یا بیافکند» کدام درست و کدام نادرست است؟
بخش دوم: «بیندیش یا بیاندیش» کدام درست و کدام نادرست است؟
یکشنبه, ۷ آبان
پیش از مطالعه این مقاله، بخش نخست آن را در آموزک بخوانید: «بیفکند یا بیافکند» کدام درست و کدام نادرست است؟- بخش نخست
یکشنبه, ۳۰ مهر
رشته جستارهایی که درباره این دستور و املای تاریخی با این گزاره میآید: «هرگاه «بای زینت»، «نون نفی» و «میم نهی» بر سر افعالی که با الف مفتوح (مانند انداختن یا افکندن) یا الف مضموم (مانند افتادن)…
یکشنبه, ۲۳ مهر
همزمان با پژوهش و نگارش مجموعه کتابهای مرجع تاریخ ادبیات کودکان ایران و توجه به موضوع آموزش به کودکان در همه دورههای تاریخی در این سرزمین و بهویژه از دوره مشروطه به بعد، در زیر مجموعهی کارهای…
دوشنبه, ۱۸ اردیبهشت
برای ما بزرگسالان از این که گفته شود نردبان، نردبام یا نوردبام، چندان فرقی نمیکند. همهمان متوجه میشویم که منظور از نردبان، نردبام یا نوردبام همان افزاری است که پای بر آن میگذارند تا به بلندی…
چهارشنبه, ۲۳ آذر
مهارتهای سواد شکوفایی دیجیتال
برخلاف پدیداری مهارتهای سواد متعارف ، دانش اندکی از ظهور مهارتهای سواد شکوفایی دیجیتال در کودکان داریم (Floyd et al.2008; Kennedy et al. 2012; March 2006). همراستا…
چهارشنبه, ۱۹ خرداد
چکیده
کودکان در سده بیست و یکم میآموزند که چگونه خواننده و نویسنده حرفهای متنهای دیجیتال و غیردیجیتالی شوند. دانش، مهارتها، و فهم سواد از راه همکنشی اجتماعی-فرهنگی با ابزارهای غیردیجیتال(مانند…
دوشنبه, ۳ خرداد
پرسش بنیادین این است: آیا سوادآموزی سرعتی پدیدهای اصیل و بجا است یا پدیدهای کاذب و ساختگی؟
پدیده سوادآموزی سرعتی در جهان امروز به عنوان پدیدهای اصیل و بجا شناخته میشود، زیرا یکی از بزرگترین…
چهارشنبه, ۲۳ مهر
سوادآموزی سرعتی از نگاه باغچهبان
درست هفتاد سال پیش از این، یعنی در سال 1329 که مرز میان سوادآموزی فردی و سوادآموزی نهادینه شده در جامعه ایران است، پدیدهای تازه در این میانه خود را به نمایش گذاشت…
دوشنبه, ۲۱ مهر
پیرامون ۱۲ ماهگی، یک کودک با انگشت اشاره خود به ابزارها و رویدادها که مورد دلبستگی او هستند اشاره میکند. و این برای بزرگسالان انگیزشی میشود که با کودکان اندرکنش (تعامل) بیشتری داشته باشند و نام آن…
شنبه, ۷ مهر
آموزش زبان به کودکان پیش دبستانی( برپایه رویکرد آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان)
تکامل زبان در انسان به دو گونه انجام گرفته است. در روزگاری بس دور انسانها به سبب نداشتن دستگاه آوایی پیشرفته که نماد…
یکشنبه, ۱۱ تیر
زبان کودک و انجام فعالیتهای کلامی
زبان کودک و شنوایی و درک
زمانی که از او درباره اندامهای بدن پرسش شود با حرکت دست برخی از اندامهای بدن را نشان میدهد.
دستورهای ساده را انجام میدهد و پرسشهای…
دوشنبه, ۲۹ خرداد
عکسهایی از بروشورهای کهنه در بیاورید. با چسباندن تکههای ناهمگون عکسها به همدیگر مجموعهای از تصویرهای خنده دار درست کنید. برای نمونه، عکس سگی را درون ماشین بچسبانید، که وانمود میکند در حال…
شنبه, ۲۷ خرداد
از زمانی که کودک زاده می شود در حال یادگیری مهارت های پیش زبانی یا غیر آوایی است که این آموزش سبب پشتیبانی از یاد گیری زبان میشود.
مهارت های پیش زبانی که از ماههای نخستین زایش پدیدار می شود در…
دوشنبه, ۲۲ خرداد
درباره جایی که میخواهید بروید سخن بگویید، چه کاری انجام خواهید داد زمانی که وارد شدید، و چه کسی یا چه چیزی را شما میخواهید ببینید (مانند، «ماهک به خانه مادر بزرگ میرود»، «مادر بزرگ یک جوجه دارد…
چهارشنبه, ۱۰ خرداد
نمودار زیر الگوی رشد زبانی را نشان میدهد. رشد طبیعی زبان در یک گستره انجام میگیرد. رشد زبانی هر کودک بستگی دارد که در کجای این گستره باشد. شما تنها هنگامی باید نگران کم بودن رشد زبانی در کودکان…
چهارشنبه, ۳ خرداد
یک روش هنرورانه است، شیوهای برای آموزش بهتر و کارآمدتر که برای آموختن و آموزش دادن، دنیای بزرگسالی را کنار میگذاریم و به دنیای کودکی برمی گردیم. در دنیای بزرگسالی صدای قوقولی قوقوی خروسها شنیده…
چهارشنبه, ۳ تیر
محمدهادی محمدی بررسی نمونه دوم: تراشههای الماس تراشههای الماس که کم و بیش پس از بَن بِن بُن به بار نشست، برآیند نبوغ شخصی به نام احمد زمانی است. او از همان آغاز کار کوشید که پایههای نظری کار خود…
چهارشنبه, ۱۹ شهریور
با توجه به این شاخص ها به سراغ چندین نمونه از آن ها می رویم.
بررسی نمونه نخست: بَن بِن بُن
چهارشنبه, ۱۹ شهریور
محمدهادی محمدی بیش از ده سال است که گروهی از تولیدکنندگان داخلی، بستههایی را با نام آموزش خواندن به خردسالان تولید و به فروش میرسانند. تا امروز هیچ نهاد دولتی مانند آموزش و پرورش یا بهزیستی یا…
چهارشنبه, ۱۹ شهریور
ارنست شاختل، روان شناس آلمانی (۱۹۰۳-۱۹۷۵) که یکی از غولهای برجسته در زمینه مطالعات رشد کودک به ویژه در دوره نوزادی و خردسالی است، براین باور است که بزرگسالان میخواهند خیلی زود کودکان را اجتماعی یا…
چهارشنبه, ۱۹ شهریور
محمدهادی محمدی دهه ۱۹۶۰ میلادی در امریکا زمانی بود که شخصی به نام گلن دومن Glenn Doman از یک راه متفاوت به آنچه به گفته خود او کشف بزرگ در آموزش خواندن با کودکان زیر سه سال بود، دست یافت. در این سال…
چهارشنبه, ۱۹ شهریور
محمدهادی محمدی بی گمان و بدون هیچ اغراقی باید گفت آموزش زبان فارسی به کودکان پیش دبستان تاریکترین وضعیت خود را از دوره مشروطه تاکنون دارد از سر میگذارند. در ده سال گذشته با ورود یک بسته آموزشی به…
چهارشنبه, ۱۹ شهریور
همیشه و همواره در آمیختن ادبیات با ریاضی (شمارورزی) برای کودکان دشوار بوده است. در کتاب چه و چه و چه یک بچه سعی شده است تا با تلفیق ادبیات و ریاضی کار شمارورزی برای کودکان 2 تا 5 سال آسان گردد.…
پنجشنبه, ۱۸ مهر