مدرسه و تحصیل

پژوهش‌ها نشان داده است که در سال (2021) سه عامل تعیین کننده در عملکرد خواندن عبارت‌اند از: •    عملکرد زودهنگام کودکان طبق آزمون غربالگری صداشناسی در یک سالگی  •    تعداد کتابهای موجود در خانه (تعداد…
چهارشنبه, ۲۱ شهریور
پیشرفت در مطالعه‌ی بین‌المللی سواد خواندن پرلز [1] (پیشرفت در مطالعه‌ی بین‌المللی سواد خواندن) یکی از مطالعات اصلی انجمن بین‌المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی IEA است. پرلز با مدیریت مرکز مطالعات بین‌…
سه شنبه, ۱۳ شهریور
تاریخچه نهاد حقوقی انجمن بین‌المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی IEA در سال 1967 شکل گرفت. بنیاد این نهاد به سال 1958 و به زمانی برمی‌گردد که گروهی از متخصصان، روان‌شناسان آموزشی، جامعه‌شناسان و روان‌سنجان…
سه شنبه, ۶ شهریور
توجه مدیران به اهمیت خودمراقبتی در آموزگاران و پشتیبانی از آنان در این راه، کلید اصلی شکل‌گیری ارتباط مستحکم میان آموزگار و دانش‌آموز (خواه در فضای آموزش آنلاین و خواه در کلاس‌های حضوری) است.
سه شنبه, ۱۵ تیر
صورت مسئله‌های خوب، با فراهم کردن تصویر ذهنی ملموساز مفهوم‌های انتزاعی، مهارت‌های اندیشه‌ورزی را پرورش می‌دهند و به یادگیری ریاضی کمک می‌کنند.
شنبه, ۲۹ خرداد
انتخاب روش‌ درست آموزش در سال‌های نخست یادگیری، درک انتزاعی ریاضی را برای همه عمر در دانش‌آموزان نهادینه خواهد کرد. اگر موضوعی توجه ما را جلب کند، یا سرگرم‌کننده و جذاب به نظر برسد، می‌کوشیم تا از…
دوشنبه, ۳ خرداد
از هنگامی‌که رودولف اشتاینر، در سال 1919، نخستین مدرسه والدورف را پایه‌گذاری کرد، یوریتمی بخش اصلی برنامه درسی مدرسهٔ والدورف بوده است. هدف ویژهٔ آموزش این هنر حرکت[1]، پرورش کودکانی با روح و جسمی…
چهارشنبه, ۲۴ دی
تفکر ساخت‌وساز گرایی ده اصل کلی دارد و معلمان باید آن‌ها را در آموزش‌های خود در نظر بگیرند: ۱. یادگیری به زمان نیاز دارد: یادگیری آنی نیست. برای یادگیری مؤثر باید ایده‌ها را دوباره بررسی و درباره‌شان…
چهارشنبه, ۲۹ مرداد
مسئولان آموزش اسکاتلند امکان بهبود فاصله‌گذاری فیزیکی، در صورت بازگشایی مدرسه‌ها در فضای باز و بیرون از ساختمان‌ها را بررسی می‌کنند.
دوشنبه, ۲۶ خرداد
برنامهٔ درسی دبستان و دبیرستان والدورف دوره‌های دبستان (پایه اوّل تا هشتم) و دبیرستان والدورف (پایه‌های نهم تا دوازدهم)‌، یک کُل پویا را پدید می‌آورند. برنامهٔ درسی هر دو دوره در پیوند با یکدیگر، رشد…
سه شنبه, ۱۲ آذر
رویه جدید وزارت آموزش و پرورش مبنی بر جای گزین کردن تکالیف مهارت محور با مشق شب، به معنای جای گزین شدن رویکرد شناختی با رویکرد رفتارگرایی نیست. همچنانکه به معنای حذف مطلق تکلیف منزل و کنار نهادن…
شنبه, ۱۱ آبان
رویکرد شناختی بر خلاف رویکرد رفتارگرا، یادگیری را نه انتقال دانش و اطلاعات که کسب «بینش» یا «بصیرت» یا «نگرش» می‌داند. شناخت گرایان نه منکر پاسخ-محرک هستند و نه به نقش دو عنصر تمرین و تکرار در…
دوشنبه, ۲۹ مهر
رویکرد آموزشی رفتارگرا، «در نیمه اول قرن بیستم به عنوان اولین و قدرتمندترین رویکرد در روان شناسی، یادگیری را تغییر در میزان و فراوانی رفتار یا شکل گیری رفتارها یا پاسخ‌ها معرفی کرد»(۱) نقطه عزیمت…
دوشنبه, ۲۲ مهر
صدمین سالگرد پایه‌گذاری «مدرسه والدورف» در آلمان امسال صدمین سال پایه‌گذاری مدرسه والدورف در آلمان است. به این مناسبت، جشنواره‌ها و برنامه‌های بزرگداشتی در سراسر آلمان با شرکت نمایندگان این مدرسه‌ها…
شنبه, ۲۰ مهر
مشق شب علیه مشق شب سه ماه پس از اعلام وزارت آموزش و پرورش مبنی بر جایگزینی تکالیف مهارت ورزی با مشق شب و شروع مناقشه مشق شب بین طرفداران و مخالفان آن، مطلبی تحت عنوان «هیچ پژوهشی تا به امروز فایده…
چهارشنبه, ۱۷ مهر
مشق شب علیه مشق شب مشق شب واژه‌ای متواتر در فرهنگ کودکی ما است که چندین نسل از کودکان امروز و دیروز و پریروز با آن آشنا هستند. چندان که شاید نتوان کسی را یافت که تجربه مدرسه رفتن داشته باشد و خاطره‌…
یکشنبه, ۱۴ مهر
به مناسبت یکصد سالگی برپایی نخستین مدرسه والدورف در «اشتوتگارت» آلمان، این مقاله به چیستی و کارکرد نگرش آموزشی والدورف در زمانهٔ ما، از دیدگاه «پِتِر سِلگ»[1]، یکی از پژوهشگران کارآزموده این رویکرد…
چهارشنبه, ۱۰ مهر
نگاهی به فعالیت‌های مراکز علوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان فعالیت‌های علمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در شهرهای مختلف و در مراکز علوم در قالب‌های گوناگونی دنبال می‌شود و تمرکز هر کدام بر…
شنبه, ۱۰ آذر