مقالهها و نوشتههای پداگوژی آموزش خلاق
یکی از غیرمعمولترین هنرهایی که در مدرسه والدروف تدریس میشود، یوریتمی است. حتی خانوادههایی که فرزندانشان مدتها تحت این آموزشها قرار گرفتهاند، در توضیح دادن آن دچار مشکلاتی هستند. بعضی وقتها…
یکشنبه, ۳۰ آذر
شیوه آموزشی«های اسکوپ» (scope ـHigh) یک رویکرد آموزشی نوین ویژه کودکان ۳ تا ۶ سال است که در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از متخصصان علوم رفتاری و آموزشی قرار گرفته است.
چهارشنبه, ۱۷ آذر
مدرسهای که در آن دانش آموزان بدون هیچ اجبار و با میل درونی و آگاهی از نتیجه تلاششـان، در مسـیر یادگیری و پرورش فضایل اخلاقی و تربیتی قدم برمیدارند، مدرسه ایده آلی است که شاید هر معلمی آرزوی آن را…
سه شنبه, ۲ شهریور
مؤلف: گیتا موللی
کودک تنها از راه تجربه محیط پیرامون خویش است که در رشد و تحول مییابد؛ و ما تجربه را کار با کودک مینامیم.
در حدود ۱۳۰ سال پیش، زنی متولد شد که از بسیاری جنبهها جلوتر از زمان خود…
سه شنبه, ۲۲ مرداد
نویسنده: گیتا موللی
در شماره گذشته مطالبی در ارتباط با زندگینامه مونته سوری، فلسفه آموزش، مواد آموزشی و روش او نگاشته شد. چنانچه در شماره پیش آمد روش مونته سوری مبتنی بر تعامل بین کودکان، مواد آموزشی…
سه شنبه, ۲۲ مرداد
ترجمه: علی پیرنیا
آگاهی ما از دنیای کودک، به هنگامی که او هنوز به مدرسه نرفته است، در نحوه تربیت و آشنایی با چگونگی آموزش و پرورش او کمک مؤثری میکند. برای ورود به این دنیای پر از اسرار بهتر است که…
سه شنبه, ۱ مرداد
نویسنده: پرویز شریفی درآمدی
نظریه پردازی پایه تحول علم است. به گفته پیاژه در تاریخ علوم وقتی نظریهای جانشین نظریهای میشود، بیآنکه بخواهد با نظریه قبلی متناقض باشد یا آن را از میدان براند، در…
سه شنبه, ۲۵ تیر
استاد: دکتر حسن احدی
دانشجوی دکتری: حسن علی ویسکرمی
لو ویگوتسکی در سال ۱۸۹۶ در یک خانواده یهودی طبقه متوسط به دنیا آمد، او دومین فرزند از هشت کودک خانواده بود. ویگوتسکی در ایام طفولیت، کودکی پیشرس…
سه شنبه, ۱۸ تیر
استاد محترم: جناب آقای دکتر احدی
دانشجو: طاهره باغانی
لوسیمینوویچ ویگوتسکی، درگومل، شهری بندری در روسیه غربی بزرگ شد. پدرش رئیس بانک و مادرش معلم بود، هر چند مادرش، بیشتر وقت خود را صرف پرورش هشت…
سه شنبه, ۱۸ تیر
استاد: دکتر حسن احدی
دانشجو: عبدالحسین فرهنگی
ویگوتسکی:
وی جنبههای فرهنگی، تاریخی و اجتماعی را در رشد شناختی با اهمیت میداند. وی کارکردهای ذهنی را به دو دسته عمده تقسیم میکند
کارکردهای نخستین…
سه شنبه, ۱۸ تیر
استاد: دکتر حسن احدی
دانشجوی کارشناسی ارشد: الهام راشدی
مقدمه
ژان پیاژه در 9 آگوست 1896 درنوشاتل به دنیا آمد و در 16 سپتامبر 1980 درژنو در گذشت. لئو سیمونویچ ویگوتسکی در 5 نوامبر 1896 در اوشا (امروز…
سه شنبه, ۱۸ تیر
استاد: دکتر حسن احدی
دانشجوی دکترا : رضا رزاقی
در ششم ژانویه ۱۹۲۴ دومین کنگره روان عصب شناختی در لنینگراد تشکیل شد و ویگوتسکی مقاله ای تحت عنوان روش شناسی پژوهشهای بازتاب شناختی و روانشناختی ارائه…
سه شنبه, ۱۸ تیر
جعفر کاردان
ویگوتسکی و شناخت اجتماعی:
تعریف مدل یادگیری شناخت اجتماعی ادعا می کند که فرهنگ بهترین عامل رشد خصوصیات فردی می باشد. بشر دارای گونه های متفاوتی می باشند و هر یک از این گونه ها دارای فرهنگ…
یکشنبه, ۲ تیر
یعقوب شفیعیفرد
شاید بتوان برجسته ترین جنبهی کاربستی نظریه پیاژه را در امر تعلیم و تربیت و آموزش مشاهده نمود. لذا اندیشههای پیاژه را می توان هم در سطح سیاستگذاریهای کلان و راهبردی آموزش و هم…
سه شنبه, ۲۸ خرداد
ماجرای سارا
هنگامی که سارا به کلاس اول رفت، معلمش شروع به آموزش خواندن به او و همکلاسیهایش کرد. پدر و مادر سارا هنگامی که دریافتند سارا در یادگیری با مشکلات فراوانی روبرو است واقعا متعجب شدند. سارا…
یکشنبه, ۲۹ اردیبهشت
ما انسانها موجودات کنجکاوی هستیم. اگر چیز جالب توجهی ببینیم، میخواهیم از آن سر دربیاوریم یا اگر صدایی غیر عادی بشنویم، از خود میپرسیم صدا از کجاست؟ چون کودکان هر روز با تجربههای تازه روبه رو می…
یکشنبه, ۲۹ اردیبهشت