رفتار
پیش از شروع این بخش، بخش نخست را مطالعه کنید: لجبازی پرخاشگرانهی کودکان، تعریف، علتها و راههای مدیریت آن (قسمت اول)
سه شنبه, ۱۰ مرداد
«وقتی به همراه پسرم به فروشگاه میروم خیلی عصبی و خسته میشوم. چون تقریباً همیشه مواد خوراکی یا اسباببازی خاصی را میخواهد. و اگر آن را برایش نخرم، روی زمین میافتد و با گریه و جیغ و داد بر خواستهی…
یکشنبه, ۲۵ تیر
غمگینی یا بیحوصلگی، بخشی طبیعی از فرایند رشد است و شامل همه کودکان میشود. هنگامی که این احساسات با شدت بیشتر و در بازه زمانی طولانیتری وجود داشته باشد، آزاردهنده میشود؛ بهویژه اگر بر زندگی…
چهارشنبه, ۱۹ بهمن
رفتار درمانی شناختی (CBT)، نوعی درمانِ روانی است که به افراد کمک میکند تا بتوانند الگوهای فکری مخرب یا مزاحمی را که تاثیر منفی بر رفتار و احساسات آنها دارند، شناسایی کنند و تغییر دهند.
یکشنبه, ۱۷ بهمن
«محاسبه پریشی» یک ناتوانی در یادگیری ریاضی است که در آن فرد در یادگیری مفاهیم مربوط به اعداد، انجام محاسبات دقیق ریاضی، حل مسئله و سایر مهارتهای بنیادی ریاضی، ناتوان است. محاسبه پریشی اغلب به همراه…
چهارشنبه, ۱۰ شهریور
فعالیتهایی برای بهبود پردازش حسی کودکان و نوجوانان:
1. بهتر است از کودکی که حساسیت زیادی به ورودیهای حسی دارد و این اتفاق او را بیشفعال و بیقرار کرده، بخواهید که برای مثال سبد خرید فروشگاه را هل…
چهارشنبه, ۱۶ تیر
اختلال در پردازش شنوایی(APD) میتواند در توانایی یادگیری کودکان تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به این اختلال، در شنوایی خود مشکلی ندارند و قدرت شنیدن صداها در این افراد مانند دیگران است. در این اختلال،…
شنبه, ۱۱ اردیبهشت
کمتوانی ذهنی که در گذشته «عقبماندگی ذهنی» نیز نامیده میشد، به این معنی است که بهرهٔ هوشی فرد یا توانایی ذهنی او کمتر از حد متوسط است و مهارتهای لازم را برای زندگی روزمره ندارد. کمتوانی ذهنی…
دوشنبه, ۹ فروردین
اختلال دوقطبی، نوعی اختلال روانی است که در آن، خلقوخو و رفتارهای کودک دچار تغییرات محسوسی میشود. این تغییرات، گاهی بسیار شدیداند. کودکانِ دچار این اختلال، گاهی بسیار فعال و پر جنبوجوش میشوند،…
شنبه, ۹ اسفند
اسکیزوفرنی در کودکان یک اختلال شدید روانی در کودکانِ زیر 13 سال است که بر شیوهٔ برخورد آنها با واقعیتهای زندگی اثر میگذارد. کودکان مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است افکار، احساسات یا رفتارهای غیرمعمولی…
یکشنبه, ۱۶ آذر
امروزه خردسالان چگونه بازی میکنند؟ آنچه بهجای پاسخ به این پرسش میشنویم، سخن مادری است که میگوید: «فرزندم نمیتواند بازی کند. بدون هدف در خانه میدَوَد یا بیحوصله، در جایی مینشیند. اگر او را به…
یکشنبه, ۲۸ اردیبهشت
پژوهشهای گوناگون تأثیر روشهای موسیقی درمانگری فعال، به عنوان ابزاری مؤثر برای تقویت رفتارهای سازگار و کاهش هیجانهای منفی کودکان نشان میدهد. فعالیتهای حسی و حرکتی موسیقایی در سطوح مختلف رفتاری و…
شنبه, ۳ آذر
متاسفانه در اذهان عمومی، اختلالات یادگیری به دلیل آن که عملکرد ضعیف دانش آموز را رقم میزند با عقب ماندگی تحصیلی و ذهنی مساوی قلمداد میشود. اختلالات یادگیری اینچنین تعریف میشود: اختلالی که دانش…
سه شنبه, ۱۹ شهریور
اگر به نظر می رسد فرزند شما گاهی برای یافتن و به کار بردن واژهها درمانده شده است، بدانید دلیلی دارد. مهارتهای زبانی درکودکان دچار بیش فعالی یا اختلال كمبود توجه، غالباً کندتر از همسنو سالانشان…
سه شنبه, ۲۴ اردیبهشت
وادار کردن کودک مبتلا به اختلالات « بیش فعالی/کمبود توجه» یا اختلالات یادگیری (مثل خوانش پریشی)، برای رسیدن به اهداف خواندن در مدرسه، مانند کشیدن دندان می ماند. بیش فعالی و پریشانی حواس در او، آن قدر…
سه شنبه, ۲۴ اردیبهشت
از آنجا که بخش قابل توجهی از ساختار روانی و شخصیت فردی و اجتماعی انسان، در کلاس اول ابتدایی شکل می گیرد. باید در انتخاب آموزگاران پایه اول، حساسیت و دقت بیشتری به خرج داده شود و حتا بهتر است این…
دوشنبه, ۲۳ اردیبهشت