آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان

ریاضی در ذات خود با انگشتان دست در ارتباط است. چون پایه شمارش انسان انگشتان دست بوده است. بنابراین در بازی‌های انگشتی که در ارتباط با شمارش و شمارورزی و ریاضی هستند بازی‌های انگشتی جایگاه ویژه‌ای…
دوشنبه, ۲۹ بهمن
تاس‌بازی یکی از بازی‌های گیرا و در همین حال بسیار آموزنده برای کودکان پیش دبستان و سال‌های بالاتر از آن است. تاس‌بازی می‌تواند بازی با یک تاس که ساده‌ترین حالت تا چند تاس باشد. تاس‌های معمولی که از…
شنبه, ۲۰ بهمن
بازی‌های مهارت و دست‌ورزی گونه بزرگی از فعالیت‌ها و بازی‌هایی هستند که می‌توان از راه آن‌ها ریاضی را آموزش داد. کودکان به ساخت کاردستی یا فعالیت‌های در پیوند با آن علاقه فراوان دارند و همیشه بخشی از…
دوشنبه, ۱۵ بهمن
بازی ساختارمند به گونه‌ای از بازی‌ها گفته می‌شود که اصل و پایه بازی از سوی طراحان حرفه‌ای بازی‌ساز ریخته شده است که یا به شکل بازی‌های با عنوان مشخص مانند بازی‌های ورزشی یا بازی‌های رومیزی انجام می‌…
چهارشنبه, ۳ بهمن
پازل‌ها بخشی گسترده از فعالیت‌ها و بازی‌های ساختارمند هستند که کودکان از راه آن‌ها می‌توانند تمرین تفکر و حل مسئله را بیاموزند. فکر کردن به این که جای هر قطعه در پازل کجاست، آغاز درک رسیدن به راه حل…
چهارشنبه, ۱۹ دی
فعالیت‌ها و بازی‌های در ارتباط طرح و نقش، کلاژ با کاغذ و پارچه، برگ و هر نوع بافت دیگر، برش و دوخت یکی از روش‌های سنتی کار با کودکان از دیرباز بوده است. کسی نمی‌داند که مادران در روزگار بسیار دور چه…
یکشنبه, ۹ دی
کاربرد بازی‌های وانمودی در ریاضی پایه
شنبه, ۱ دی
در مقالات «نقش ادبیات در آموزش و شیوه جدید مبتنی بر ادبیات» و «ویژگی‌های دانش روایتی، آموزش از راه ادبیات» به آموزش از راه ادبیات و همچنین ویژگی‌های دانش روایتی در مقابل دانش منطقی که نزدیک به آموزش…
چهارشنبه, ۱۱ اسفند
در مقاله «نقش ادبیات در آموزش و شیوه جدید مبتنی بر ادبیات»، آموزش از راه ادبیات به چیستی ادبیات کودک و بزرگسال، رویکردهای مختلف نسبت به این مقوله و تفاوت های آموزش از راه ادبیات و آموزش رسمی پرداخته…
سه شنبه, ۳ اسفند
نگاره‌ی حاضر به موضوع نقش ادبیات در آموزش می‌پردازد و تلاش می‌کند تا از طریق شفاف‌سازی این ایده به عنوان راهی برای غنی سازی آموزش کودکان، نگاه جدیدی در شیوه‌ی تعلیم و تربیت کودکان پیشنهاد دهد. مرور…
چهارشنبه, ۲۷ بهمن
نوشتار حاضر درآمدی کوتاه به منظور معرفی بسته‌ فارسی آموز نخودی 1، اثر پژوهشی محمدهادی محمدی است. برای این معرفی و ضرورت استفاده از این بسته لازم است تا مختصری با بحران سوادآموزی در آموزش و پرورش کشور…
سه شنبه, ۳۰ آذر
مطالعات پرلز (PRIL)  یکی از حوزه‌های پژوهشی است که به نحو موثری می‌تواند نگاه ما را به خواندن تغییر داده و به سمت انگاره‌های معنامحور ببرد. مطالعات بین المللی پرلز یک قسمت از حوزه های مورد بررسی…
سه شنبه, ۱۶ آذر
آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان از گونه آموزش جایگزین است. آموزش جایگزین جای آموزش رسمی می نشیند. به طور کلی آموزش های جایگزین برآمده از نیازهای کودکان است و اجبارهای آموزش رسمی را که وابسته به ساخت…
دوشنبه, ۳ خرداد
یک روش هنرورانه است، شیوه‌ای برای آموزش بهتر و کارآمدتر که برای آموختن و آموزش دادن، دنیای بزرگسالی را کنار می‌گذاریم و به دنیای کودکی برمی گردیم. در دنیای بزرگسالی صدای قوقولی قوقوی خروس‌ها شنیده…
چهارشنبه, ۳ تیر
اغلب دانش آموزان برای خواندن و نوشتن مطالب علمی با مشکل مواجه می‌شوند. بخشی از این مشکل به تفکر رایجی برمی گردد که خواندن و نوشتن را مختص درس زبان آموزی می‌داند. با گردآوری مجموعه ای از کتاب‌های…
چهارشنبه, ۶ اسفند
نلی محجوب «زبان فارسی کهن است و شیرین، زبان فارسی زبان چکامه است و ترانه، فارسی برای سده های داز، ما ایرانیان را به هم پیوند داده است. زبان فارسی همچون دژی است استوار، پیوسته ما را در تاخت و تاز…
یکشنبه, ۲۹ اردیبهشت
زری نعیمی
یکشنبه, ۲۹ اردیبهشت
۱- آموزش برای شکوفایی۲- آموزش برای بازی و شادی۳- آموزش معناگرا و پالایش گر۴- آموزش برای آگاهی و دانایی۵- آموزش بدون رقابت۶- آموزش برای گشایش۷- آموزش رشد اجتماعی و شهروندی۸- آموزش برای همکاری و…
سه شنبه, ۱۰ اردیبهشت