مقالهها و نوشتههای آموزش خلاق
برای بیش از نیمسده است که آموزش پیشدبستان در ایران هیچگاه به معنای اصولی، فنی و علمی آن شکل نگرفته است. آن چیزی که ما به نام آموزش پیشدبستان در ایران میشناسیم، ملغمهای شگفت از روش در بیروشی و…
یکشنبه, ۱ مهر
یادگیری مشارکتی cooperative learning
به طور معمول، هرگاه سخن از مشارکت در مدرسهها به میان میآید ابتدا به یاد بازیهای مشارکتی میافتیم که شمار آنها کم هم نیست. در این نوع از بازیها دانشآموزان…
چهارشنبه, ۲۴ آبان
در سایت آموزک بخوانید: نوشتآموز ایرانک ویژهی آمادگى قلمگیرى و پیشنوشتن
شنبه, ۱ مهر
دفتری که برای کودکان گروه سنی پیشدبستان تهیه شده است، بخشی از روند سوادآموزی برپایه رویکرد سواد شکوفایی است. در رویکرد سواد شکوفایی، بیداری نوشتاری فرایندی است که گامبهگام و سالبهسال در ذهن…
دوشنبه, ۲۷ شهریور
مدت مدیدی را برای بازی در فضای بیرون با کودکان اختصاص دادهایم و کودکان همواره به عناصر گوناگون طبیعت توجه نشان دادهاند... . این تصویر «لوبیای سحرآمیز ما است!» و در هفتهی گذشته موضوع بسیاری از بحث…
سه شنبه, ۲۷ دی
با وجود گستردگی روزافزون مطالعات سواد خواندن و گشوده شدن درهای تازهای از چیستی و چگونگی سواد، در کشور ما همچنان آموزش سواد خواندن به کودکان یک معضل عمده بشمار میرود و شیوهها و رویههای آن، با چند…
دوشنبه, ۲۶ اردیبهشت
نگارنده معرفی کتاب: سیدمهدی اعتصامی
کتاب «سواد شکوفایی – از پژوهش تا عمل – چهگونه کودکان با سواد میشوند؟»، از اولین آثار پژوهشی است که با عبارت «سوادشکوفایی» در ایران به زبان فارسی انتشار مییابد.…
دوشنبه, ۱۹ اردیبهشت
نقش بزرگسالان در آموزش اشارهورزی
هنگامی که کودک شما دو تا سه ماه است بی آنکه توانایی انجام سادهترین کنشهای حرکتی معنادار را داشته باشد، شما باید کار اشارهورزی را در فضای خانه و بیشتر در برابر…
چهارشنبه, ۷ مهر
بسته «اشارهورزی با نوزادان و نوپایان» به کودک شما کمک میکند که بتوانند با سادهترین شکل از زبان اشاره که زبان حرکتی – مفهومی است، با بزرگترها ارتباط برقرار کنند. این ارتباط نه تنها سبب رشد مغزی…
سه شنبه, ۳۰ شهریور
بسته «اشاره ورزی» از مجموعه بستههای آموزش خلاق از راه ادبیات میباشد که به طور خاص برای آموزش خواندن به نوزادان و نوپایان تهیه گردیده است. این بسته به عنوان اولین گام در فرآیند چند مرحلهای آموزش…
چهارشنبه, ۲۴ شهریور
تخیل و فانتزی
دو کودک به نام «هانسل و گرتل»، کلبهای را در جنگل پیدا میکنند که از شیرینی، آبنبات و شکلات ساخته شده است. خیالی که برای هر کودکی شیرین و لذتبخش است. با فانتزی و تخیل، میتوانیم…
چهارشنبه, ۱۷ شهریور
ما دوست داریم پیشرفت کودکان را در نقاشی کردن ببینیم. دوست داریم کودکان حرکتی روبه جلو و منظم داشته باشند و مراحل را پیاپی پشت سر بگذارند؛ اما در واقعیت این پیشرفت و رشد، یکنواخت و منظم نیست. نمی…
سه شنبه, ۱۸ خرداد
کودکان از نقاشی کردن چیزهایی که به آنها دلبسته شدهاند یا دوستشان دارند، لذت میبرند. کودکان کم و بیش میتوانند اسباب بازیهاییشان را بهخوبی نقاشی کنند زیرا آنها را خوب میشناسند. آنها این…
شنبه, ۲۱ فروردین
«رسم[1]» یکی از موضوعهای درسی دانشآموزان پایههای یکم تا پنجم مدرسهٔ والدورف است و کشیدن شکلهای انتزاعی (شکلهایی که ساختهٔ ذهن هستند و دقیقاً به همان شکل، در پیرامون ما وجود ندارند) را دربرمی…
چهارشنبه, ۶ اسفند
دشوار نیست که به کودکان بیاموزیم چگونه نقاشی بکشند. در روش متداول، الگویی داده میشود و کودک از روی آن نقاشی میکشد. برای نمونه معلم خطهای زیگزاگی مانند درخت کاج روی کاغذ میکشد و کودک از روی آن…
چهارشنبه, ۲۹ بهمن
در بخش نخست، دربارهٔ الگوها صحبت کردیم. حالا زمان آن است تا راههای استفاده خلاق از آنها را بگوییم. خطهای بیرونی شکلهای هندسی میتواند نقطهٔ آغاز آفرینش یک اثر هنری باشد. کودکان بزرگتر میتوانند…
سه شنبه, ۲۱ بهمن
هیچ دو اثر هنری نیست که همانند باشند. آموزش برای خلق یک اثر هنری ناب مهم است. آنچنان که اگر آموزش هنر، خوب و درست انجام شود کودکان هم میتوانند آثاری ناب بیافرینند. کودکان دوست دارند ایدههای تازه…
چهارشنبه, ۱ بهمن
از هنگامیکه رودولف اشتاینر، در سال 1919، نخستین مدرسه والدورف را پایهگذاری کرد، یوریتمی بخش اصلی برنامه درسی مدرسهٔ والدورف بوده است. هدف ویژهٔ آموزش این هنر حرکت[1]، پرورش کودکانی با روح و جسمی…
چهارشنبه, ۲۴ دی
یکی از غیرمعمولترین هنرهایی که در مدرسه والدروف تدریس میشود، یوریتمی است. حتی خانوادههایی که فرزندانشان مدتها تحت این آموزشها قرار گرفتهاند، در توضیح دادن آن دچار مشکلاتی هستند. بعضی وقتها…
یکشنبه, ۳۰ آذر
روایتی دربارهی شکلگیری رویکرد آموزشی «اشتاینر» بر پایهی شناخت حقیقی انسان
چهارشنبه, ۵ آذر
Teaching as Learning in a Steiner Waldorf Setting
«اهمیّت نقش آموزگاری در جایگاه عامل تغییری[1] که ترویجگر مفاهمه و رواداری است، هرگز به اندازه امروز آشکار نبوده است. بهنظر میرسد در سده بیستویکم…
چهارشنبه, ۴ دی
جوهر خدایی بشر باید بوسیله تعلیم و تربیت کشف و شکوفا شود و به سطح بالای آگاهی نائل شود.
چهارشنبه, ۱۸ اردیبهشت
یک مربی، یک تجربه
گفتوگو با زینب محمدیاری، آموزگار و مربی آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان که اکنون در اردکان استان یزد، کودکان را با بستههای آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان آشنا و آنها را در تجربه…
چهارشنبه, ۱۵ اسفند
بازیهای کامپیوتری، اسکوترها و موبایلها؛ اینها چیزهایی هستند که بچهها به آنها علاقه دارند. کتاب خواندن رتبهای در نزدیکیهای انجام تکالیف مدرسه یا کمک کردن به مادر در چیدن میز غذا دارد. آمارها…
شنبه, ۳ شهریور
الفباورزی یعنی چه؟
الفباورزی شناخت، آموزش و کار روی واجهای الفبایی Phonemes به شیوهای علمی و برپایه نظریههای زبانشناسی، روانشناسی رشد و سوادآموزی پایه به کودکان سالهای پیش دبستان و سال نخست…
سه شنبه, ۲۷ تیر
آموزش زبان به کودکان پیش دبستانی( برپایه رویکرد آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان)
تکامل زبان در انسان به دو گونه انجام گرفته است. در روزگاری بس دور انسانها به سبب نداشتن دستگاه آوایی پیشرفته که نماد…
یکشنبه, ۱۱ تیر
آیا می دانستید که پیش از آغاز آموزش رسمی برای خواندن، پنج مهارت وجود دارد که کودک شما باید به آن ها مسلط شود؟ زیرا که این مهارت های آمادگی برای خواندن، آنقدر دارای اهمیت هستند که ما به آن ها ۵ مهارت…
یکشنبه, ۲۱ خرداد
خواندن فرایندی است که از یک سو نیازمند پشتیبان هایی سخت افزاری است و از سوی دیگر نمی توان تاثیر استفاده از پشتیبان هایی نرم افزاری را هم نادیده گرفت. نمونه ای از پشتیبان سخت افزاری طراحی ساختمان…
چهارشنبه, ۲۵ اسفند