اختلالات کودکان و نوجوانان

اختلالات کودکان و نوجوانان  به هرگونه اختلال در روابط اجتماعی و بین فردی و هر نوع اختلال در عملکردهای هیجانی و تحصیلی گفته می‌شود که ممکن است فرزند شما به آن مبتلا باشد. اختلالات کودکان و نوجوانان باید هرچه سریع تر درمان شود؛ در غیر این صورت زمینه را برای مشکلات بزرگ‌تر و بروز دیگر اختلالات روانی فراهم می‌کند.

کودکان و نوجوانان مدام در حال تغییراتی هستند که آنقدر سریع اتفاق می‌افتد که درک آن برای والدین سخت است. اما از کجا بدانیم کدام یک از این تغییرات طبیعی است و کدام نیست؟ برای کدام یک باید از متخصصین کمک گرفت و کدام یک از ویژگی‌های طبیعی فرایند رشد کودک است؟

این صفحه منبعی برای «اختلالات کودکان و نوجوانان» است. چنانچه پیشنهادی برای اختلالات کودکان و نوجوانان دارید به ما بگویید.

args['0'‎]);‎ print $current->description;‎ ?‎>
افسردگی چیست؟ شناخت نشانه‌ها و راه‌کارهایی برای پیشگیری

افسردگی چیست؟ شناخت نشانه‌ها و راه‌کارهایی برای پیشگیری

غمگینی یا بی‌حوصلگی، بخشی طبیعی از فرایند رشد است و شامل همه کودکان می‌شود. هنگامی که این احساسات با شدت بیش‌تر و در بازه زمانی طولانی‌تری وجود داشته باشد، آزاردهنده می‌شود؛ به‌ویژه اگر بر زندگی اجتماعی و خانوادگی فرزند شما اثر بگذارد.

معرفی اپلیکیشن هایی برای کودکان محاسبه پریش

معرفی اپلیکیشن هایی برای کودکان محاسبه پریش

محاسبه‌پریشی یک ناتوانی در یادگیری ریاضی است که در آن فرد در یادگیری مفاهیم اعداد، انجام محاسبات دقیق ریاضی، حل مسئله و مهارت‌های دیگر بنیادی ریاضی، ناتوان است. محاسبه‌پریشی اغلب به همراه دیگر اختلال‌های یادگیری مانند خوانش‌پریشی (دیس‌لکسیا) و نوشتارپریشی (دیس‌گرافیا) است و حدود ۱۱ درصد از افرادی که دچار محاسبه‌پریشی هستند، از ADHD (اختلال تمرکز ناشی از بیش‌فعالی) رنج می‌برند.

درمان تنبلی چشم (Amblyopia) در کودکان

درمان تنبلی چشم (Amblyopia) در کودکان

تنبلی چشم یا آمبلیوپیا (Amblyopia)، یک بیماری نسبتاً شایع در میان کودکان امروزی است. والدین نگران ابتلای فرزندشان به این بیماری هستند. از طرفی والدین کودکان مبتلا نیز اضطراب زیادی درباره‌ی ادامه‌ی زندگی فرزندان خود دارند. باید گفت که این بیماری اساساً خطرناک نیست و درمان ساده‌ای نیز دارد. فقط به خاطر درمان‌های ویژه‌ی آن، ممکن است کودکان آزرده شوند و در بین دوستان و همسالان خود را دچار ضعف جدی ببینند. گذاشتن چشم بند یا فیلترهای ویژه‌ی این اختلال، ممکن است کودکان را-خصوصا کودکانی که دارای زمینه‌هایی از اختلال شخصیت اضطرابی هستند - دچار کاهش اعتماد بنفس و انزوا نماید. که این انزوا سرآغاز بیماری‌های جدی‌تری مانند افسردگی است. ولی خود بیماری، چندان نگران کننده نیست و درمان‌پذیر است.

تنبلی چشم (Amblyopia) در کودکان و راه‌های تشخیص آن

تنبلی چشم (Amblyopia) در کودکان و راه‌های تشخیص آن

تنبلی چشم یک نوع بیماری بر اثر اختلال رشد کودک و در واقع حاصل رشد غیر طبیعی بینایی در نوزادی و اوایل کودکی است. در این بیماری، مغز بر دریافت اطلاعات بینایی بر یک چشم تمرکز می‌کند زیرا در تجزیه و تحلیل اطلاعات همزمان هر دو چشم ناتوان است. بنابراین یک چشم که مغز سعی در حذف آن دارد، به درستی تحریک نمی‌شود و سلول‌های عصبی مسئول بینایی در آن، به درستی تکامل نمی‌یابند. در واقع این بیماری یک مشکل تکاملی در عصب متصل کننده چشم به مغز است و خود چشم در ابتدا مشکلی ندارد و تنبل نیست. بنابراین اصطلاح «تنبلی چشم» گمراه کننده است.

رانش‌پریشی (Dysarthria) در کودکان

رانش‌پریشی (Dysarthria) در کودکان

رانش‌پریشی یک اختلال حرکتی گفتاری است که در آن، کنترل و هماهنگی ماهیچه‌های دهان، زبان، کام و تارهای صوتی دچار اختلال می‌شود. سکته‌ی مغزی، تومور مغزی، یا سایر آسیب‌های مغزی می‌تواند براین ماهیچه‌ها تاثیر بگذارد و در نتیجه سخن گفتن، غذا خوردن و تنفس فرد مشکل می‌شود. در این بیماری، عضلات تکلم ممکن است ضعیف شوند و یا اینکه از کار بیافتند. بسته به ناحیه‌ای که سیستم عصبی آسیب دیده است، نوع و سطح مشکلات ناشی از رانش‌پریشی می‌تواند متفاوت باشد. برخی از افراد مبتلا، فقط در تکلم مشکل دارند. اما در نوع شدیدترش فرد در جویدن و بلع و یا تنفس مشکل پیدا می‌کند.

اپلیکیشن‌های مناسب برای درمان آپراکسی در کودکان

اپلیکیشن‌ های مناسب برای درمان آپراکسی در کودکان

امروزه و با توسعه‌ی فناوری‌های نوین، سازندگان اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های دیجیتالی، به فکر تأمین نیازهای افراد دارای اختلالات ویژه در جامعه افتاده‌اند. در سال‌های اخیر، اپلیکیشن‌های بسیار زیادی برای بهبود شرایط افراد دچار اختلالات مختلف، از جمله اختلالات یادگیری و افراد مبتلا به آپراکسی به خصوص آپراکسی گفتاری طراحی و تولید شده‌اند. سازندگان این اپلیکیشن‌ها در تلاشند تا محصول‌شان بیش‌ترین تطابق را با نیازهای کاربران ویژه داشته باشد. بنابراین این اپلیکیشن‌ها را با کمک معلمان، والدین و خود افراد مبتلا به آپراکسی همواره ارزیابی می‌کنند تا به محصول بهتر و دقیق‌تری دست یابند. پژوهش‌ها نشان داده است که استفاده از این برنامه‌ها به میزان چشمگیری بر کاهش نشانه‌های آپراکسی این کودکان اثر داشته است. بنابراین امروزه یکی از راه‌های مهم درمان اینگونه اختلالات، حتماً و بی تردید، استفاده از اپلیکیشن‌های مناسب است.

درمان آپراکسی در کودکان

درمان آپراکسی در کودکان

روند درمان آپراکسی بسته به انواع آن متفاوت است. در مورد آپراکسی مادرزادی، فرد باید از بدو تولد از نظر نشانه‌های آپراکسی بررسی و با دیدن اولین نشانه‌ها، به درمانگر باتجربه ارجاع داده شود. ولی در آپراکسی اکتسابی، تکیه‌ی درمان، بر توانبخشی افرادی است که بر اثر یک حادثه مثل ضربه به سر یا تومور مغزی و... دچار آپراکسی شده‌اند. بنابراین بهبود اختلالات زمینه‌ای در این افراد، به طور طبیعی باعث کاهش یا از بین رفتن نشانه‌های آپراکسی می‌شود.

تشخیص آپراکسی در کودکان

تشخیص آپراکسی در کودکان

قبل از مطالعه این مقاله، مقالات «آپراکسی در کودکان چیست؟ (انواع آپراکسی)» و «علائم و نشانه‌های آپراکسی چیست؟» را بخوانید.


از آنجا که آپراکسی انواع مختلفی دارد، روش‌های تشخیصی هر کدام ممکن است با هم متفاوت باشد ولی تمام روش‌های تشخیصی از چند اصل ثابت پیروی می‌کنند:

  1. بررسی تاریخچه‌ی بیماری در افراد خانواده‌ی فرد برای پی بردن به استعداد ژنتیکی فرد در ابتلا به آپراکسی
  2. بررسی نشانه‌های آپراکسی بر اساس اظهارات خود بیمار و یا والدین وی
  3. انجام آزمون‌های مختلف برای تأیید نهایی تشخیص بیماری. پزشک با انجام آزمون‌های مختلف، موارد زیر را در بیمار می‌سنجد:
اپلیکیشن و نرم‌افزار مناسب زبان‌پریشی برای کودک

اپلیکیشن و نرم‌افزار مناسب زبان‌پریشی برای کودک

زبان‌پریشی ناتوانی نسبی یا کامل در استفاده از زبان است که ممکن است به دنبال یک سکته، ضربه به سر و یا دیگر بیماری‌های عصب شناختی به وجود آید. در بیش‌تر افراد ضایعه به قسمت‌هایی در نیمکره چپ مغز وارد می‌شود. زبان‌پریشی اغلب ناگهانی رخ می‌دهد و بیمار زبان‌پریشی کلام خود را نادرست ادا کرده و یا کلام دیگران را کاملا درک نمی‌کند.در بیشتر موارد، زبان‌پریشی به دنبال یک سکته بوجود می‌آید که در اثر آن مرکز زبان در مغز دچار آسیب می‌شود. افراد مبتلا، مشکلاتی را در صحبت کردن و درک زبان گفتاری تجربه می‌کنند. برخی دیگر ممکن است مشکلاتی در خواندن، نوشتن و ریاضیات هم داشته باشند. اگرچه نشانه‌ها ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد اما آنچه که در تمام بیماران زبان‌پریش ثابت است، مشکلات و محرومیت‌هایی است که افراد مبتلا و خانواده‌هایشان در برخورد با مشکلات ارتباطی دارند. درادامه مقاله به مهمترین توصیه‌های درمانگران و معرفی اپلیکیشن‌های مرتبط با زبان‌پریشی یا آفازی برای کودکان می‌پردازیم.

علائم و نشانه‌های آپراکسی چیست؟

علائم و نشانه‌های آپراکسی چیست؟

همانطور که گفته شد آپراکسی در کودکان طیف وسیعی از اختلالات را شامل می‌شود. بنابراین افراد مبتلا به این بیماری، نشانه‌های گوناگونی را از خود بروز می‌دهند. لذا نشانه‌های آپراکسی بسته به نوع آن، متفاوت است. و والیدن، معلمان و درمانگران باید نسبت به این نشانه‌ها آگاهی داشته باشند.

آپراکسی در کودکان چیست؟ (انواع آپراکسی)

آپراکسی در کودکان چیست؟ (انواع آپراکسی)

واژه‌ی «پراکسی» به معنای توانایی شروع و به انجام رساندن حرکات درست و ماهرانه است. وقتی روی این واژه پیشوند منفی ساز «آ» (در زبان لاتین) قرار می‌گیرد، واژه‌ی آپراکسی ایجاد می‌شود. یعنی ناتوانی فرد در شروع کردن و به نتیجه رساندن حرکات درست و ماهرانه. آپراکسی علاوه بر حرکات دست و پا، حرکات زبان و عضلات دهان و یا عضلات چشم را نیز شامل می‌شود. اینکه این اختلال در چه قسمتی از بدن انسان ایجاد شود، انواع آپراکسی را شکل می‌دهد.

زبان پریشی (آفازی) در کودکان چیست؟

زبان پریشی (آفازی) در کودکان چیست؟

زبان‌پریشی (آفازی) اختلالی زبانی است که در اثر آسیب به قسمت‌هایی از مغز رخ می‌دهد که مسئولیت کنترل زبان و سخن گفتن را بر عهده دارند. زبان‌پریشی، بسته به نوع و محل بافت آسیب‌دیده در مغز، ممکن است ناگهانی یا پیش‌رونده باشد. نشانه‌های اولیه‌ی این اختلال، در بیان و درک گفتار و یا مشکلات خواندن و نوشتن خودش را نشان می‌دهد. زبان‌پریشی یک بیماری نیست، بلکه نشانه‌ی آسیب مغزی است. این آسیب‌ها ممکن است به این دلایل قسمت‌های زبانی مغز را درگیر کنند:

رفتار درمانی شناختی (CBT) در کودکان

رفتار درمانی شناختی (CBT) در کودکان

رفتار درمانی شناختی (CBT)، نوعی درمانِ روانی است که به افراد کمک می‌کند تا بتوانند الگوهای فکری مخرب یا مزاحمی را که تاثیر منفی بر رفتار و احساسات آن‌ها دارند، شناسایی کنند و تغییر دهند.

ابزارها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای کودکان مبتلا به نوشتارپریشی (Dysgraphia) - بخش دوم

ابزارها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای کودکان مبتلا به نوشتارپریشی (Dysgraphia) - بخش دوم

پیش از شروع مطالعه این مقاله، «ابزارها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای کودکان مبتلا به نوشتارپریشی - بخش اول» را مطالعه بفرمایید.

فلج مغزی (CP) در کودکان - بخش دوم

فلج مغزی (CP) در کودکان - بخش دوم

نشانه‌های اولیه‌ی فلج مغزی

ابزارها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای کودکان مبتلا به نوشتارپریشی (Dysgraphia) - بخش اول

ابزارها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای کودکان مبتلا به نوشتارپریشی (Dysgraphia) - بخش اول

دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتارپریشی یک اختلال یادگیری است. این اختلال عصبی، وابسته به سن نیست و می‌تواند کودکان تا بزرگسالان را درگیر کند. از نشانه‌های آن می‌توان به بدخطی شدید و نوشتن نامنظم اشاره کرد. البته باید دانست هرکسی که دست‌خط ناخوانا دارد به این اختلال مبتلا نیست.

اختلال یادگیری غیر کلامی (NLD) چیست؟

اختلال یادگیری غیر کلامی (NLD) چیست؟

اختلال یادگیری غیرکلامی، اختلالی کم‌تر شناخته شده است که در بین کودکان و حتی بزرگسالان شیوع دارد. بسیاری از افرادی که مبتلا به این اختلال هستند ممکن است از وجود آن باخبر نباشند.

فلج مغزی (CP) در کودکان - بخش اول

فلج مغزی (CP) در کودکان - بخش اول

فلج مغزی، شامل گروهی از اختلال‌هاست که بر توانایی حرکت و حفظ تعادل انسان تاثیر می‌گذارند. فلج مغزی رایج‌ترین ناتوانی حرکتی در دوران کودکی است.

محاسبه پریشی (Dyscalculia) در کودکان

محاسبه پریشی (Dyscalculia) در کودکان

«محاسبه پریشی» یک ناتوانی در یادگیری ریاضی است که در آن فرد در یادگیری مفاهیم مربوط به اعداد، انجام محاسبات دقیق ریاضی، حل مسئله و سایر مهارت‌های بنیادی ریاضی، ناتوان است. محاسبه پریشی اغلب به همراه دیگر اختلال‌های یادگیری مانند خوانش‌پریشی (دیس لکسیا) و نوشتارپریشی (دیس گرافیا) است و حدود ۱۱ درصد از افرادی که دچار محاسبه پریشی هستند، از ADHD (اختلال تمرکز ناشی از بیش فعالی) رنج می‌برند.

بیماری فنیل کتونوریا (PKU) در کودکان

بیماری فنیل کتونوریا (PKU) در کودکان

بیماری «فنیل کتونوریا» یک بیماری متابولیک نادر است. بیماری‌های متابولیک به دسته‌ای از اختلال‌ها گفته می‌شود که در آن‌ها، یک یا چند واکنش شیمیایی غیرطبیعی سبب بر هم خوردن فرآیند‌های زیستی بدن می‌شود.

اختلال پردازش حسی (SPD) - بخش چهارم

اختلال پردازش حسی (SPD) - بخش چهارم

 فعالیت‌هایی برای بهبود پردازش حسی کودکان و نوجوانان:

درمان اختلال گفتاری لیسپ (lisp) در کودکان

درمان اختلال گفتاری لیسپ (lisp) در کودکان

لیسپ (lisp) در کودکان نوعی اختلال گفتاری محسوب می‌شود. بسیاری از خانواده‌ها ممکن است به لیسپ کودک اهمیت ندهند به ویژه اگر در درک صحبت‌هایش مشکلی نداشته باشند. برخی خانواده‌ها نیز لیسپ کودک خود را مزیتی برای او می‌دانند. برای آن‌ها لیسپ، کودک‌شان را شیرین‌تر می‌نماید. بنابراین کودک نیز ترجیح می‌دهد به لیسپ خود ادامه دهد چرا که از این راه بیش‌تر به او توجه خواهد شد. در این خانواده‌ها وقتی سن کودک بالا می‌رود خانواده تصمیم می‌گیرند که لیسپ او را درمان کنند؛ در حالی که بهترین زمان‌ها برای درمان لیسپ او از دست رفته است و درمان این اختلال در سنین بالاتر (مثلا ۸ سالگی) دشوار است.

اختلال پردازش حسی (SPD) - بخش سوم

اختلال پردازش حسی (SPD) - بخش سوم

درمان با روش مشاوره و کاردرمانی

اختلال پردازش حسی (SPD) (بخش دوم): علت‌های اختلال پردازش حسی

اختلال پردازش حسی (SPD) (بخش دوم): علت‌های اختلال پردازش حسی

در همان سال‌های اول که اختلال پردازش حسی، به عنوان یک اختلال خاص تشخیص داده شد، پژوهش‌گران تلاش کردند تا مشکلات مغزی‌ای را پیدا کنند که باعث بروز این اختلال می‌شوند.

اختلال گفتاری لیسپ (lisp) در کودکان

اختلال گفتاری لیسپ (lisp) در کودکان

لیسپ نوعی اختلال گفتاری است که بسیاری از ما در طول زندگی با آن روبه‌رو شده‌ایم. حدود ۲۳ درصد از افراد در زندگی خود به لیسپ دچار می‌شوند. کودکان در سال‌های ابتدایی زندگی در توانایی‌های گفتاری و زبانی مهارت می‌یابند اما ممکن است در این روند نقص و اختلالی به وجود بیاید. بیش‌تر این نقص‌ها طبیعی و بخشی از فرآیند معمول رشد هستند. برخی از این نقص‌ها ممکن است با ورود کودک به کودکستان بروز کند و برخی دیگر نیز با ورود آن‌ها به مدرسه.

لیسپ اختلالی است که در آن، کودک، هم‌آواها (صامت‌ها)ی مختلف را نمی‌تواند به‌درستی بگوید و آن‌ها را نوک زبانی ادا می‌کند. مثلا آوا (صدا)ی «س» را مانند «ث» عربی و »ز» را مانند «ظ» عربی ادا می‌کند.

اختلال پردازش حسی (SPD) در کودکان - بخش اول

اختلال پردازش حسی (SPD) در کودکان - بخش اول

همه‌ی ما با جنبه‌های حسی زندگی روزمره آشنا هستیم. حتما متوجه شده‌اید که رفتن به باشگاه یا پیاده‌روی طولانی مدت در طبیعت به شما کمک می‌کند تا در طول روز آرامش و تمرکز بیشتری داشته باشید.

نشانه‌های اختلال پردازش بینایی - بخش دوم

نشانه‌های اختلال پردازش بینایی - بخش دوم

اگر کودکی دچار اختلال پردازش بینایی باشد، والدین و آموزگاران  این مشکلات را در کودک می‌بینند:

اختلال پردازش بینایی (VPD) در کودکان - بخش اول

اختلال پردازش بینایی (VPD) در کودکان - بخش اول

اختلال در حس بینایی زمانی اتفاق می‌افتد که مغز در تجزیه و تفسیرِ ورودیِ بینایی، دچار مشکل می‌شود.

اختلال پردازش شنوایی(APD) در کودکان: نشانه‌ها، تشخیص و درمان

اختلال پردازش شنوایی(APD) در کودکان: نشانه‌ها، تشخیص و درمان

اختلال در پردازش شنوایی(APD) می‌تواند در توانایی یادگیری کودکان تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به این اختلال، در شنوایی خود مشکلی ندارند و قدرت شنیدن صداها در این افراد مانند دیگران است. در این اختلال، ساز وکارهای مغز در پردازش صداهایی که از گوش به مغز می‌رسد، دچار مشکل شده.

اختلال در ادا کردن صداها (صدای گفتاری) در کودکان

اختلال در ادا کردن صداها (صدای گفتاری) در کودکان

برای کودکان ممکن است یادگیری بیان صحیح واژه‌ها دشوار باشد. این اتفاق در واقع بخشی از فرآیند رشد آن‌هاست. با گذشت زمان، مهارت‌های گفتاری آن‌ها رفته رفته بهتر می‌شود. کودکان در هر سنی در بیان واژه‌های خاصی تسلط پیدا می‌کنند. بیش‌تر کودکان در ۸ سالگی، می‌توانند تمام صداهای مربوط به حروف مختلف را خوب و درست ادا کنند.

اما برخی از کودکان در ادا کردن صداهای حروف و واژه‌ها دچار اختلال هستند. به این معنی که در ادا کردن برخی از اصوات و واژه‌هایی که باید در سن آن‌ها بدون مشکل ادا شود، ناتوان هستند. این اختلال، سبب می‌شود تا درک مطالب درسی برای کودک دشوار می‌شود.

 اختلال در رشد عقلانی (کم‌توانی ذهنی) کودکان و نوجوانان

اختلال در رشد عقلانی (کم‌توانی ذهنی) کودکان و نوجوانان

کم‌توانی ذهنی که در گذشته «عقب‌ماندگی ذهنی» نیز نامیده می‌شد، به این معنی است که بهرهٔ هوشی فرد یا توانایی ذهنی او کمتر از حد متوسط است و مهارت‌های لازم را برای زندگی روزمره ندارد. کم‌توانی ذهنی درجات مختلفی دارد و آن را از نوع خفیف تا شدید طبقه‌بندی کرده‌اند.

اختلال پردازش زبان در کودکان + علائم، تشخیص، درمان

اختلال پردازش زبان در کودکان + علائم، تشخیص، درمان

شاید همه‌‌ی ما این تجربه را داشته باشیم که در میانه یک سخنرانی یا گفت‌وگو، واژه‌ای را فراموش کرده‌ایم. واژه‌ای که به اصطلاح «نوک زبان‌مان بوده» اما هرچه تلاش کردیم آن را به یاد نیاوردیم. این اتفاق برای همه رخ می‌دهد. در هنگام حرف زدن، ذهن ما در حرکت و سیر مداوم است. مغز ما در جست‌وجوی مداوم برای یافتن مفاهیم و واژه‌های مناسب است. اما گاهی این زنجیره قطع می‌شود و ما در یک‌جا متوقف می‌شویم. به گونه‌ای که ذهن ما هرچه تلاش می‌کند واژه‌ی مناسب را بیابد، نمی‌تواند.

اختلال دوقطبی (افسردگی-شیدایی) در کودکان و نوجوانان: نشانه‌ها، تشخیص و درمان

اختلال دوقطبی در کودکان و نوجوانان: نشانه‌ها، تشخیص و درمان

اختلال دوقطبی، نوعی اختلال روانی است که در آن، خلق‌وخو و رفتارهای کودک دچار تغییرات محسوسی می‌شود. این تغییرات، گاهی بسیار شدیداند. کودکانِ دچار این اختلال، گاهی بسیار فعال و پر جنب‌وجوش می‌شوند، احساس خوشبختی و رضایتِ بسیار می‌کنند و تحرک آنها بسیار بالا می‌رود. این دوره از بیماری را، «شیدایی» یا «مانیا» می‌نامند. از طرفی این کودکان، گاهی بسیار ناراحت‌اند، فعالیتشان خیلی کم می‌شود و میل وانگیزه‌ی‌شان را از دست می‌دهند. این دورهٔ «افسردگی» این بیماری است.

آیا فرزند من اوتیسم دارد؟ بررسی علت‌ها، نشانه‌ها و درمان اختلالات طیف اوتیسم

آیا فرزند من اوتیسم دارد؟ بررسی علت‌ها، نشانه‌ها و درمان اختلالات طیف اوتیسم

اختلال طیف اوتیسم (ASD)، نوعی ناتوانی در رشد است. در این اختلال، مغزِ فرد رشد کافی و مطلوب نمی‌کند که طیفی از ناتوانی‌ها را در افراد مختلف ایجاد می‌کند. دلایل زیادی برای ایجاد اوتیسم بیان شده است؛ ولی دلیلی که امروزه کاملاً اثبات شده، انتقال ژنتیکی این بیماری است.

اختلال خواندن در کودکان - بخش سوم

اختلال خواندن در کودکان - بخش سوم

اختلال خواندن سبب آزردگی، خجالت و ناامیدی کودک و مانع ادامهٔ تحصیل می‌شود. در پژوهش‌ها مشاهده شده کودکانی که در خواندن اختلال دارند در پایان سال تحصیلی اول ابتدایی، نسبت به شروع سال تحصیلی جدید، اشتیاق و اعتماد به نفس کم‌تری دارند.

اختلال خواندن در کودکان - بخش دوم: پردازش شنیداری و حافظه و تفکر منطقی

اختلال خواندن در کودکان - بخش دوم: پردازش شنیداری و حافظه و تفکر منطقی

پردازش شنیداری، توانایی درک معنای اطلاعاتی است که از راه گوش دریافت می‌شوند. این توانایی به معنای شنیدن نیست، بلکه توانایی تفسیر، سازماندهی یا تجزیه و تحلیل شنیده‌ها است. ممکن است کودکی گوش سالمی باشد اما در مواردی که مربوط به پردازش شنوایی است مشکل داشته باشد.

اختلال خواندن در کودکان - بخش اول: تمرکز و پردازش دیداری

اختلال خواندن در کودکان - بخش اول: تمرکز و پردازش دیداری

کودکان همواره به خواندن و نوشتن اشتیاق دارند و بسیاری از آن‌ها از خردسالی منتظر رسیدن به سن مدرسه و شروع خواندن هستند. یک فرد در فرآیند خواندن، حروف نوشته شده روی یک صفحه را به یک واژه، سپس به یک جمله و در نهایت آن را به صوت تبدیل می‌کند.

اختلال حرکات کلیشه‌ای در کودکان

اختلال حرکات کلیشه‌ای در کودکان

اختلال حرکات کلیشه ای، اختلالی است که در زمان کودکی پدیدار می‌شود و شامل مجموعه‌ای از حرکات تکراری و بی‌هدف است. این حرکات، شامل تکان دادن دست‌ها، جویدن ناخن، تکان دادن بدن، ضربه زدن به سر یا کوبیدن سر به دیوار و به زمین است. توجه کنید که هر کودکی ممکن است چنین حرکت‌هایی داشته باشد ولی تنها زمانی به این حرکات، «اختلال حرکات کلیشه‌ای» گفته می‌شود که بر کیفیت زندگی و عملکرد روزانهٔ کودک اثر بگذارد و سبب پریشانی او شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حرکات کلیشه‌ای در پسران سه برابر بیشتر از دختران است.

اختلال اسکیزوفرنی در کودکان، نشانه‌ها و درمان آن

اختلال اسکیزوفرنی در کودکان، نشانه‌ها و درمان آن

اسکیزوفرنی در کودکان یک اختلال شدید روانی در کودکانِ زیر ۱۳ سال است که بر شیوهٔ برخورد آن‌ها با واقعیت‌های زندگی اثر می‌گذارد. کودکان مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است افکار، احساسات یا رفتارهای غیرمعمولی داشته باشند.

معرفی اپلیکیشن Birdhouse for Autism (خانه‌ی پرنده برای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم)

معرفی اپلیکیشن Birdhouse for Autism (خانه‌ی پرنده برای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم)

سطح آموزشی: زیر ۵ سال، پیش‌دبستان، پایه‌ی اول، دوم، سوم، چهارم و بالاتر

مهارت: برنامه‌ریزی روزانه، زمان‌بندی و سازمان‌دهی

نوع دستگاه: اندروید، آی‌پد، آی‌فون، آی‌پاد لمسی

رفع اختلالات خواندن به کمک اپلیکشین‌ها

رفع اختلالات خواندن به کمک اپلیکشین‌ها

DysgraphiCoach، اپلیکیشن تلفن همراه هوشمند برای کمک به خوانش‌پریشان در کشور مالزی

اختلال اعتیاد به بازی‌های اینترنتی (IGD) در کودکان و نوجوانان

اختلال اعتیاد به بازی‌های اینترنتی (IGD) در کودکان و نوجوانان

نویسندگان: داگلاس آ. جنتیل، کیرا بیلی، دافنه باویلر، ژان فان براکمیر، هیلاری کَش، سارا ام. کواین، اندرو دون، دونالد اس. گرانت، سی. شاون گرین، مارک گریفیتس، تریسی مارکل، نانسی‌ام. پتری، سارا پرو، کوزت دی. رایی، فلورین ربین، میشل ریچ، دیو سالیوان، الیزابت وولی و کیمبرلی یانگ.

چکیده

به‌تازگی «اتحادیه روان‌پزشکان آمریکا»، «اختلال اعتیاد به بازی‌های اینترنتی»(IGD) را یک بیماری پنهان در روزگار ما معرفی کرده است. این دیدگاه، نیاز به پژوهش‌ها و بررسی‌های بیش‌تری را برای روشن‌تر شدن ابعاد این اختلال نشان می‌دهد.

اختلال اوتیسم: علائم، علت‌ها و راه‌های درمان و تشخیص آن

اختلال اوتیسم: علائم، علت‌ها و راه‌های درمان و تشخیص آن

در ایران از هر ۱۵۰ نوزاد، یک کودک مبتلا به اختلال اوتیسم می‌شود. چقدر دربارهٔ این اختلال می‌دانید؟

روش‌های موسیقی درمانگری فعال

بررسی تاثیر موسیقی درمانگری فعال بر کاهش اختلالات رفتاری و عاطفی کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست

پژوهش‌های گوناگون تأثیر روش‌های موسیقی درمانگری فعال، به عنوان ابزاری مؤثر برای تقویت رفتارهای سازگار و کاهش هیجان‌های منفی کودکان نشان می‌دهد. فعالیت‌های حسی و حرکتی موسیقایی در سطوح مختلف رفتاری و انگیزشی با ایجاد فضایی ایمن، محرک و خوشایند، امکان برقراری ارتباط درمانی، گسترش تجربیات فردی و گروهی و همچنین افزایش عملکرد انطباقی کودکان را فراهم می‌سازد. شنیدن، خواندن، نواختن و دست ورزی‌های مختلف ریتمیک و ملودیک فرصت‌های روانی مختلفی برای شرکت فعال و موفقیت آمیز و پذیرش خود کودکان در گروه ایجاد می‌کند (پترز، ۱۳۸۲).

اختلال استرس پس از سانحه ( PTSD )

اختلال استرس پس از سانحه ( PTSD )

PTSD  اختلالى است که بعضى از افراد بعد از تجربه یک حادثه شکه کننده، ترسناك، یا خطرناك به آن دچار مى شوند.

عضویت در کانال تلگرام