بازی صفحهای سفر به سرزمین وحشیها
بازی صفحهای «سفر به سرزمین وحشیها» را میتوان بهعنوان فعالیتی پس از بلندخوانی کتاب «سفر به سرزمین وحشیها» نوشته موریس سنداک درنظر گرفت. ابتدا کتاب را همراه کودکان بخوانید. و پس از خواندن با پرسیدن پرسشهایی، اطمینان حاصل کنید کودک محتوای کتاب را درک کرده است. پیشنهاد میکنم ابتدا فعالیتی دیگر را در پیوند با این کتاب انجام دهید (لینک فعالیتهای سفر به سرزمین وحشیها) سپس در روزی دیگر، یک بار دیگر کتاب را همراه با کودک مرور کنید و پس از آن این بازی را انجام دهید.
ابزار مورد نیاز بازی:
- مهره به تعداد بازیکنان
- کارتهای بازی که باید از هم جدا کنید
پیشنهاد من این است دستورالعمل بازی را همراه با کودکان درست کنید. بچهها به دستورالعملهای جالبی اشاره میکنند. خوب است ابتدا به یک دستورالعمل اشاره کنید تا ذهن آنها کمی جهت بگیرد. سپس کار را به ایشان بسپارید و خیالتان راحت باشد. بهعنوان نمونه اشاره کنید اگر هنگامیکه تاس انداختیم، عدد شش آمد، میتوانیم به عنوان جایزه دوباره تاس بیندازیم یا اگر عدد یک بیاوریم نمیتوانیم یک دور بازی کنیم و ...
در فایل پیدیافی که همراه با این بازی به پیوست انتهای این مطلب قرار گرفته است، صفحهای نیز با عنوان کارتهای بازی قرار گرفته است. صفحه کارتهای بازی درپیوند با خانههای «کارت فعالیت» در صفحه اصلی بازی وحشیها است. کارتهای بازی دربرگیرنده دستورالعملهایی است که به شکلی درپیوند با کتاب «سفر به سرزمین وحشیها» است و محتوای هر یک از پرسشها دربرگیرنده مواردی چون عناصر داستان، پرسشهای پس از بلندخوانی یا بخشی از فعالیتهایی است که پیشنهاد میشود کودک پس از خواندن این کتاب برای درک و پیوند هر چهبیشتر با داستان انجام دهد. بنابراین کودک شما با انجام این بازی، چند فعالیت مناسب پس از بلندخوانی این کتاب را به صورت یکجا تجربه میکند.
پیش از بازی، کارتها را از قسمت مشخصشده ببرید و از هم جدا کنید و به پشت روی زمین بچینید، بهصورتیکه دستورالعمل روی آن مشخص نباشد. در طول بازی هرگاه مهره بازیکنی روی خانه «کارت فعالیت» قرار گرفت، باید یک کارت بازی را بردارد و دستورالعمل آن را اجرا کند.
چهار عدد از کارتهای بازی دستورالعملی ندارند چراکه فرصتی برای کودکان باشد تا دستورالعمل پیشنهادی خود را روی آن بنویسند.
امیدوارم از انجام این بازی گروهی لذت ببرید.
درباره سودمندیهای بازیهای صفحهای:
بازیهای صفحهای (گیمبورد) از جمله بازیهایی هستند که کودکان بسته به محتوایی که بازی ارائه میدهد، مهارتها و دانشهای گوناگونی را فرامیگیرند. کودکان در خلال این بازی لذت یادگیری به صورت غیر مستقیم را تجربه میکنند. افزون بر این، بازیهای صفحهای سودمندیهای دیگری را نیز دربردارد، همچون:
۱. بازی صفحهای (game board) به کودکان در فراگیری مهارتهای حیاتی اجتماعی کمک میکند.
۲. به کودکان برای یادگیری انگیزه میدهد.
۳. لذت بردن از کنار هم بودن و گذراندن وقت در کنار یکدیگر را میآموزند.
۴. در خلال انجام این نوع بازی، مهارت تصمیمگیری در آنان تقویت میشود.
۵. انجام بازی صفحهای به آنان کمک میکند بیاموزند که چگونه به اهداف خود برسند.
۶. و مهارت حل مسئله را در آنان تقویت میکند.