خيابان ها برای كودكان امن می شود

گزارش عملکرد شش ماهه طرح «جاده‌ها و خیابان‌های امن برای کودکان» ارائه شد

سال‌ها از زمانی که بیماری‌های گوناگون جان کودکان را در دوران اولیه تولد تهدید می‌کرد، می‌گذرد. انگار همین دیروز بود که کودکان به راحتی بر اثر یک بیماری عفونی معمولی جان می‌باختند اما در حال حاضر کودکان در ایران علیه ۹ بیماری کشنده سرخک، سرخجه، اریون، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال و سل واکسینه می‌شوند. همین امر موجب شده آمار تلفات کودکان بر اثر بیماری‌ها بسیار کاهش پیدا کند. شاید این آمار باعث خوشحالی شود اما نگرانی آنجا ظاهر می‌شود که بدانیم در حال حاضر روزانه ۳۵۰۰ کودک بر اثر حوادث جاده ای جان خود را از دست می‌دهند و این بیماری‌ها نیست که تهدیدی برای جان کودکان محسوب می‌شود بلکه جاده‌های نا امن در کمین گرفتن جان کودکان نشسته‌اند.

 ایران با نرخ سالانه ۲۸۰۰۰ مرگ، یکی از کشورهایی است که بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی را در جهان دارد. آمار تصادفات جاده ای در ایران ۲۰ مرتبه بالاتر از میانگین جهانی است. طبق آمار ارائه شده در ایران در هر ۱۹ دقیقه یک نفر بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهد. شاید به همین دلیل بود که موسسه پژوهشی کودکان دنیا درصدد آن برآمد تا تلاشی در جهت کاهش این آمار بالاانجام دهد و در مرحله نخست به بررسی مناطق پرخطر پرداخت. منطقه ۲۰ تهران از آن مناطقی است که به دلیل عبور چند آزادراه و کمربندی تهران (آزادگان) در گروه مناطق حادثه خیز از نظر تصادفات جاده ای به شمار می‌آید، برای همین از شش ماه گذشته موسسه پژوهشی کودکان دنیا شروع به اجرای طرح «جاده‌ها و خیابان‌های امن برای کودکان» در این منطقه کرد.

بعد از گذشت شش ماه دیروز در کتابخانه ۱۳ آبان منطقه ۲۰، جلسه ارائه گزارش عملکرد شش ماهه طرح «جاده‌ها و خیابان‌های امن برای کودکان» برگزار شد. در ابتدای این جلسه مهندس غفوری معاون فرهنگی، اجتماعی شهرداری منطقه ۲۰ با ابراز تأسف از اینکه در مدیریت شهری بحث ایمن سازی جاده‌ها فراموش شده، گفت: آمارها حاکی از آن است که روزانه ۳۵۰۰ کودک جان خود را بر اثر حوادث جاده ای از دست می‌دهند، این امر ضایعه ای بزرگ برای جامعه جهانی است و همه باید در برابر این موضوع مسوول باشند. غفوری با تاکید بر اینکه جامعه جهانی در برابر این موضوع مسوول است، افزود: اگر اجازه دهیم آمارها به همین شکل افزایش پیدا کنند، کم کم حادثه در خانه تک تک ما را خواهد زد اما متاسفانه ما حساسیت لازم را نداریم و شاید هنوز به عمق بحران پی نبرده‌ایم.

غفوری با اشاره به اینکه ۳ برابر آمار ارائه شده مرگ و میر های جاده ای، معلولیت‌هایی برای کودکان ایجاد می‌شود، اظهار کرد: متاسفانه علاوه بر مرگ و میر، معلولیت هم یکی دیگر از خسارت‌هایی است که حوادث جاده ای در پی دارد و جامعه باید بار پزشکی، توانبخشی و توان خواهی را تا آخر عمر برای این کودکان تأمین کند. در ادامه امین نایینی رئیس هیات مدیره موسسه پژوهشی کودکان دنیا به معرفی این موسسه پرداخت و اظهار کرد: موسسه پژوهشی کودکان دنیا ۱ سازمان تخصصی، پژوهشی و مستقل است که از سال ۱۳۷۳ در ایران برای حمایت از رشد و تکامل کودکان خردسال فعالیت می‌کند. وی یادآور شد: این موسسه تاکنون با مشارکت سازمان‌های دولتی، غیردولتی و بین المللی طرح‌های فراوانی را به نفع کودکان اجرا کرده است که از آن جمله می‌توان به راه اندازی مهدهای کودک روستایی، طرح بهداشت دهان و دندان، بهداشتیاران مدارس، آشنایی با پلیس راهنمایی و رانندگی و... اشاره کرد. امین نایینی با اشاره به اینکه در انجام تمام طرح‌ها سعی کرده‌ایم مشارکت همه جانبه مردم و مسوولان را داشته باشیم، عنوان کرد: اگر در منطقه ای پروژه ای انجام بدهیم و بازخورد مثبت از آن دریافت کنیم، حتماً نتایج آن را به سراسر کشور تعمیم خواهیم داد. طرح «جاده‌ها و خیابان‌های امن برای کودکان» یکی از این طرح‌هاست و در حال حاضر جاده‌ها تهدید جدی برای جان کودکان به حساب می‌آیند چراکه دیگر مانند گذشته بیماری‌های عفونی کودکان را تهدید نمی‌کند. سپس هنگامه بازرگانی مدیر پروژه «خیابان‌های امن برای کودکان»، دیکرانوهی هواکیمیان مشاور ارشد این طرح، نرجس رفیعی جو، رکسانا مهرافروز، مرضیه غفاری زاده، فیروزه ململی، مریم محمدی و... به ارائه گزارش از عملکرد گروه‌های مختلف این طرح پرداختند.

در پایان این جلسه نمایشگاهی از عکس‌های گرفته شده توسط کودکانی که عضو این طرح بودند، برگزار شد. در کنار این عکس‌ها، کارت‌های کوچکی از جملات بچه‌ها که همگان را دعوت به رعایت قانون و مقررات راهنمایی و رانندگی می‌کرد قرار داده شده بود. طرح «جاده‌ها و خیابان‌های امن برای کودکان» از شش ماه گذشته با شعار «با یاری یکدیگر مرگ و میر کودکان ناشی از حوادث رانندگی را پایان دهیم» زیر نظر موسسه پژوهشی کودکان دنیا فعالیت خود را در منطقه ۲۰ شهرداری تهران و در شش گروه کودک و نوجوان، مربیان مهدهای کودک، والدین، آموزگارها، راننده‌ها و کارشناسان ترافیک و پلیس مشغول به فعالیت است.

 این طرح با همکاری اداره آموزش راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، اداره راهنمایی و رانندگی شهر ری، سازمان آموزش و پرورش شهر ری، سازمان بهزیستی شهر ری، جامعه ایمن منطقه ۲۰، آموزشگاه هنر کودکان، انجمن فرهنگی زنان آبان، انتشارات کارگاه کودک، تعاونی زنان کوی ۱۳ آبان، شورایاری محله ۱۳ آبان، شرکت رنوپارس، کتابخانه ۱۳ آبان، مرکز علوم و فنون، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ۲۰، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه ۲۰ و هنرکده بادبادک انجام می‌شود.

نویسنده: معصومه پیرجلی

Submitted by Anonymous (تایید نشده) on چ., 04/08/2015 - 15:08