کوشندگان آموزش خلاق در ایران

در این صفحه نوشته‌های مرتبط با «کوشندگان آموزش خلاق در ایران» آمده است. چنانچه نوشته ای به اشتباه در این صفحه آمده است به ما بگویید.

روشنگر ایل و عشایر، محمد بهمن بیگی

روشنگر ایل و عشایر، محمد بهمن بیگی

«آبِ جیحون فرو نشست. ریگ آموی پرنیان شد. بوی جوی مولیان مدهوشم کرد! پا به رکاب گذاشتم و به سوی زندگی روان شدم. به سوی بخارا بال و پرگشودم. بخارای من ایلِ من بود! به ایل رسیدم. ایل همان بود که می‌خواستم و می‌پنداشتم.»

یحیی مافی

یحیی مافی

یحیی مافی - بنیانگذار و عضو هیات مدیره شورای کتاب کودک و مدیر مجتمع آموزشی مهران - در سال ۱۳۰٢ در معلم كلایه رودبار الموت به دنیا آمد.

معصومه سهراب

معصومه سهراب

معصومه سهراب - بنیانگذار شورای کتاب کودک،‌ کارشناس آموزش و پرورش کودکان ونوجوانان، مدیر مجتمع آموزشی مهران- در سال ۱۳۰۴ در تهران در یک خانواده‌ی دانش‌دوست و فرهنگی زاده شد.

عبدالعظیم کریمی

عبدالعظیم کریمی

عبدالعظیم کریمی، در سال ۱۳۳۵ به دنیا آمد. او دارای مدرک دکترا در رشته روان‌شناسی است.

توران اشتیاقی

توران اشتیاقی

توراندخت اشتیاقی سال ۱۳۰۹ در تهران متولد شد. او تحصیلات دانشگاهی خود را در ایران تا مقطع دکترای ادبیات و بعد در امریکا در رشته‌ی تعلیم و تربیت و مدیریت آموزشی ادامه داد. از سال ۱۳۳۲ تدریس در مدارس را آغاز کرد.

فریده مشایخ

فریده مشایخ

فریده مشایخ استاد دانشگاه و از مشاوران موسسه بین‌المللی برنامه‌ریزی آموزشی یونسکو و از صاحبنظران و مولفان در حیطه برنامه‌ریزی آموزشی است.

محمد‌ بهمن‌ بیگی

محمد‌ بهمن‌ بیگی

محمد‌ بهمن‌بیگی نواده‌ی بهمن‌بیگی، فرزند محمودخان از ایل قشقایی فارس در سال ١٢٩٩ش. به دنیا آمد. او دانش‌آموخته‌ی حقوق است. نخست در بانک ملی ایران و سپس در مؤسسه‌ی اصل چهار ترومن كار می‌كرد.

منصوره راعی

منصوره راعی

منصوره راعی در سال ۱۳۲۲ در تهران به دنیا آمد. او از سال ۱۳۴۳ تدریس زبان انگلیسی در دبیرستان های تهران را آغاز کرد و در کنار آن به تحصیل در دانشگاه و گذراندن دوره‌های تخصصی گوناگون در داخل و خارج از کشور پرداخت. 

عباس یمینی شریف

عباس یمینی شریف

عباسی یمینی شریف، در سال ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. در سال ۱۳۱۷ وارد دانشسراي‌ مقدماتي تهران شد و در كتابخانه‌ی دانشسرا كتاب‌هايی به زبان‌هاي گوناگون براي كودكان دید و با خواندن آن‌ها به اين باور رسيد كه بايد آثار ويژه‌اي براي كودكان و نوجوانان به زبان ساده و روان نوشته ‌شود تا شوق كودكان را بر‌انگيزد و به نيازهاي رواني و عاطفي آنها پاسخ ‌دهد. بنابراين، تصميم گرفت كتاب‌هاي كودكان را از زبان‌های ديگر به زبان فارسي برگرداند و خود نیز به طور ویژه سرودن شعر كودكان را برگزيد.

ثمینه باغچه بان

ثمینه باغچه بان

ثمینه باغچه بان در سال ۱۳۰۶ در تبریز، در کودکستان باغچه اطفال، که پدرش جبارباغچه بان در سال۱۳۰۳ بنیاد گذاشته بود، به دنیا آمد. ثمینه، چندی بعد با خانواده به شیراز رفت. پدرش در آنجا کودکستانی باز کرد. دوران کودکی او درکودکستان گذشت. پدرش را آقا معلم خطاب می کرد و همبازی هایش کودکان کودکستان بودند. 

جبارباغچه بان در سال ۱۳۱۱ با خانواده به تهران کوچید. ثمینه دوره ی دبستان و دبیرستان را در تهران گذراند. پس از پایان دبیرستان، به دانشسرای مقدماتی رفت و پس ازورود به دانشسرای عالی، همزمان، به تدریس در مدرسه‌ی کر و لال‌ها که پدرش در سال ۱۳۱۲ در تهران تاسیس کرده بود، پرداخت.

توران میرهادی

توران میرهادی

توران میرهادی استاد برجسته ادبیات کودکان ایران، در سال ۱۳۰۶ش. در خانواده‌ای فرهیخته در تهران زاده شد. پدر او از دانشجویان اعزامی به خارج از كشور بود و در رشته مهندسی راه و ساختمان و مكانیک در راه‌ آهن در آلمان درس خوانده بود. مادرش آلمانی بود و مجسمه‌سازی و نقاشی می‌كرد.

خانواده میرهادی برای پیشگیری از دچار شدن فرزندشان به بیماری‌های واگیر كه در آن زمان بسیار فراوان بود، تابستان‌ها به شمیران می‌رفتند و در چادر زندگی می‌كردند. توران میرهادی در یكی از این چادر‌ها به دنیا آمد و سه ماه از دوران نوزادی خود را زیر چادر، در گهواره گذراند.

 

صمد بهرنگی

صمد بهرنگی

صمد بهرنگی، نویسنده، آموزگار و گردآورنده ادبیات عامیانه مردم آذربایجان است. صمد بهرنگی در ۸ تیر ماه ۱۳۱۸ در تبریز در خانواده ای کارگر زاده شد. او پس از گذراندن دوره دبیرستان در سال ۱۳۳۴ وارد دانشسرای مقدماتی تبریز شد که باب آشنایی با بهروز دهقانی را بر او گشود. بعدها او با همکاری بهروز دهقانی به گردآوری ادبیات عامیانه آذربایجان پرداخت که دستاورد آن انتشار افسانه های آذربایجان و متل ها و چیستان ها است.

 

جبار عسگر زاده (باغچه بان)

جبار عسگر زاده (باغچه بان)

جبار عسگرزاده (باغچه بان) فرزند عسگر، آموزگار و نویسنده بزرگ کودکان و از پیشگامان آموزش و پرورش نو در ایران، در سال ۱۲۶۴ خورشیدی در شهر ایروان ارمنستان زاده شد. پدرش معمار و شیرینی پز بود. او که به سبب سختگیری پدرش نتوانست در مدرسه‌های جدید آموزش ببیند، نزد یک روحانی، قرآن و سپس زبان فارسی را فرا گرفت. در ۱۵ سالگی به ناچار برای گذراندن زندگی، درس و مشق را رها کرد و مانند پدرش به کار معماری و شیرینی‌پزی پرداخت. در کنار این پیشه، پنهانی به دخترانی که خواستار با سواد شدن بودند، در خانه‌های‌شان آموزش می داد. عسگر زاده در سال ۱۹۰۵ میلادی و ۱۲۸۴‌ش در هنگامه درگیری‌های ارمنیان و مسلمانان قفقاز به زندان افتاد. او خبرنگار روزنامه، طنز نویس و طنز سرا بود و مدیریت مجله فکاهی، لک لک ایروان را به عهده داشت.

عضویت در کانال تلگرام