اسباب بازی‌ها همیشه سرگرم کننده نیستند

اسباب بازی‌های گوناگون بازارهای کشورمان را پر کرده است و هر روز شاهد مدل جدیدی از آن‌ها هستیم، اما ممکن است بسیاری از این اسباب بازی‌ها، برای سلامتی کودکان خطرناک باشند.والدین آگاه قبل از خریداری اسباب بازی برای کودکان خود باید از خود سوال کنند، که آیا این اسباب بازی برای کودک مناسب است، یا نه؟ در این جا، برخی از نکات مفید در زمینه خرید اسباب بازی‌ها ارائه می‌شود.

سن کودک

 اولین سوالی که باید از خود پرسید این است که آیا این اسباب بازی با سن و سال کودک ما، تناسب دارد؟ همچنین پیش از خریداری باید به برچسب موجود بر روی آن که از سوی شرکت سازنده ارائه شده، توجه کرد که متعلق به چه گروه سنی است. متاسفانه بسیاری از والدین یک اسباب بازی که خودشان از آن خوششان می‌آید خریداری می‌کنند، اما بعداً متوجه می‌شوند که برای کودکشان مناسب نیست.   

توجه به هشدارها

قبل از خریداری یک اسباب بازی، بایستی به مطالب ارائه شده بر روی جعبه آن که حاوی هشدارهایی است به دقت توجه کرد، شاید این موضوع دقایقی از وقت شما را بگیرد، اما برای کودک شما ممکن است مفید واقع شود.در عین خواندن مطالب ارائه شده، این موضوع را باید مدنظر قرارداد که آیا مطالب ارائه شده واقعی و واضح است و براساس آن می‌توان قطعات اسباب بازی را نصب کرد و چه خطراتی ممکن است برای فرزند شما در آینده داشته باشد. به خود این تردید را راه ندهید که در مورد هر موضوعی که به اسباب بازی موردنظر وجود دارد و شما کاملاً متوجه آن نشده‌اید، از فروشنده سوال نکنید.

 پرهیز از اسباب بازی‌های پر سروصدا

کودکان نسبت به بزرگسالان، حساسیت بیشتری به صداها دارند و متاسفانه بسیاری از اسباب بازی‌های موجود در بازارها، مانند بعضی اسباب بازی‌های الکترونیکی و موسیقی و ماشین‌ها، دارای صداهای بسیار بلندی هستند که ممکن است صدمه ای به شنوایی کودکان در آینده وارد کنند. همچنین اسباب بازی‌هایی با صدای بلند ممکن است باعث ترس نوزادان و ترس آن‌ها شود. چرا که نوازد به چشم یک هیولابه این اسباب بازی می‌نگرد و چه بسا، با دیدن آن به شدت گریه کند.

تمیز کردن آسان

بسیاری از اسباب بازی‌ها، ممکن است گردغبار و میکروب را به خود جذب کنند، لذا شستن مرتب آنها با آب و صابون ضرورت دارد، اما مشکل این است که بسیاری از آن‌ها ممکن است با شستشو خراب شوند.بنابر این برای خریداری، اولویت با اسباب بازی‌هایی است که به راحتی قابل شستشو باشند و خراب هم نشوند، پرهیز از اسباب بازی‌های پرخطربه خاطر داشته باشید، بسیاری از اسباب بازی‌ها با هدف کسب سود و بدون توجه رعایت به نکات ایمنی تولید می‌شوند. به همین دلیل بایستی از خرید اسباب بازی‌هایی که خطرناک هستند، پرهیز کرد که از این دست می‌توان به تفنگ و مسلسل‌هایی که گلوله‌های پلاستیکی از آن‌ها شلیک می‌شود، اشاره کرد.برخی دیگر از این اسباب بازی‌ها که از پلاستیک خشک ساخته شده است و صداهای وحشتناک به هنگام شلیک دارند، مناسب نیستند.

خطر خفگی

خفگی در هنگام بازی با اسباب بازی از رایج‌ترین خطرات برای کودکان در جهان محسوب می‌شود و بنابر این باید از خریداری اسباب بازی‌های کوچک یا چند تکه و غیره خودداری کرد، چرا که ممکن است کودک در هنگام بازی آن‌ها، ناخواسته تکه ای را در دهان فرو کند و این کار باعث خفگی وی خواهد شد.برای پرهیز از خطراتی که ممکن است این گونه اسباب بازی‌ها متوجه کودک می‌کند، بایستی قبل از خرید به دقت نکات ایمنی اشاره شده در جعبه را بخوانیم و مناسبت ساخت آن را با توجه به سن و سال کودک مدنظر قرار دهیم.دراین صورت اگر مناسب سن و سال کودکمان بود آن را خریداری کنیم، اما اگر مثلابر روی جعبه آن نوشته شده باشد که برای اطفال دارای۵ سال سن مناسب است برای فرزند ۸ساله مان آن را خریداری نکنیم. گذشته از این‌ها، نکته مهمی که نباید فراموش شود، این است که یک لحظه از بازی کردن کودک خردسال با آن‌ها، غفلت نکنیم و به اصطلاح عامیانه، بچه‌ها، آن‌ها را درمقابل چشم ما سر هم کنند. تازه پس از این که بازی آن‌ها تمام شد، آن را برداشته و در جای امنی که دور ازدسترس آن‌هاست قراردهیم.

 اسباب بازی مخصوص رختخواب

درهنگام خرید اسباب بازی مخصوص رختخواب کودکان باید به این موضوع توجه کنیم که چیزهایی را خریداری کنیم که طناب، زنجیر، بند چرمی و... نداشته باشد، چرا که ممکن است باعث خفگی کودک در رختخواب شوند.همچنین باید آن‌ها را درجای مرتفعی قرار داد که وقتی کودک در رختخواب سرپا ایستاده است، به آن‌ها دسترسی پیدا نکند.

 رنگ و مدل اسباب بازی

خریداری آن‌ها دقت کنند که حاوی مواد شیمیایی مضر برای اطفال نباشند به خصوص اینکه کودک از آلرژی یا حساسیت خاصی در رنج به سر ببرد.همچنین برخی از رنگ‌های شیمیایی که در آن‌ها از سرب استفاده شده است، ممکن است بر روی مغز کودک شما اثر منفی بگذارد. بنابراین باید دقت کنیم که رنگاوارنگ بودن اسباب بازی‌ها، ضرری برای آن‌ها نداشته باشد و از مواد مطمئن و مفید برای کودکان ساخته شده باشد.از نکات دیگری که در مورد این گونه اسباب بازی‌ها، نباید غفلت کرد، مقاومت در برابر آتش سوزی است. براین اساس باید دقت کنیم که عروسک یا اسباب بازی خریداری شده پارچه ای یا پلاستیکی از جنسی نباشد که به سرعت آتش بگیرد.

بازی‌های کامپیوتری

امروزه کودکان رغبت بسیار زیادی به بازی‌های کامپیوتری نشان می‌دهند، گرچه این گونه بازی‌ها، خطرات فیزیکی و جوی برای آن‌ها ندارد، اما متاسفانه خطرات معنوی فراوانی برای کودکان به همراه دارند. بنابراین باید دقت کرد که در بازی خریداری شده برای فرزندمان، خشونت، الفاظ زشت و زد و خوردهای خونین نداشته باشد، چرا که در غیر این صورت باعث انحراف ذهن وی و کاشته شدن بذر خشونت در وی خواهدشد.در کنار این موضوعات اشاره شده، برخی از اسباب بازی‌ها وجود دارد که حتی افراد بزرگسال از آن‌ها استفاده می‌کنند که می‌توان به اسکیت سواری و دوچرخه سواری اشاره کرد که در صورت استفاده کودک از آن‌ها، لازم است برخی از وسایل ایمنی مانند کلاه ایمنی، مچ بند، زانوبند و غیره را مورد استفاده قرار داد، تا از وقوع پیشامد ناگوار جلوگیری کرد.

 در پایان توجه به این نکات ضروری و لازم به نظر می‌رسد:

  • کودک خود را هیچ وقت با اسباب بازی تازه خریداری شده تنها نگذارید و از این موضوع مطمئن شوید چیزی که خریداری کرده‌اید سلامت او را به خطر نمی‌اندازد.
  • به صورت منظم، اسباب بازی‌های کودک خود را به دقت مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید که قطعاتی از آن‌ها نشکسته باشد.
  • درصورتی که اسباب بازی کودک شما تخریب شود، برای اجتناب از حوادث ناگوار آن‌ها را دور بیندازید، یا اگر قابل تعمیر باشد با توجه به نکات ایمنی، آن را پیش متخصص مربوطه تعمیر کنید.
  • در شستن مرتب اسباب بازی‌های کودکان خود، پشتکار لازم را داشته باشید. همچنین برخی از اسباب بازی‌ها را می‌توان با توجه بر برچسب موجود بر آن درماشین لباسشویی شستشو داد و یا اینکه با آب و صابون آن‌ها را تمیز کرد و کاملاخشک نمود.
  • همیشه از این موضوع مطمئن شوید که اسباب بازی‌های خطرناک مانند تفنگ، مسلسل، بالون‌ها و.... که باعث خفگی و ترس کودکان می‌شوند، در جای مطمئنی نگهداری شوند.

نویسنده: پروین طالقانی

Submitted by Anonymous (تایید نشده) on س., 09/10/2013 - 11:07