مهارت مطالعه کودکان با کتاب های تصویری
افزایش مهارتهای یادگیری و خواندن در کودکان گاهی برای والدین بسیار مشکل است. پدر و مادر فکر میکنند مهارتهای یادگیری و خواندن صفتی ارثی است و گام برداشتن در این راه به کودکان کمکی نمیکند. اما روانشناسان برای نیل به این هدف اهمیت خواندن کتابهای مصور را بیان میکنند و معتقدند که این کتابها آنچنان ارزشمندند که نه تنها برای خواندن و آموختن به بچهها کمک میکند، بلکه دنیای تصور و تخیل کودکان را نیز پرورش میدهد.
از لحاظ تاریخی از کتابهای مصور برای آموختن ارزشها به کودکان استفاده میشده است. پیامدهای رفتارهای خوب و بد اغلب در میان داستانها هستند و اغلب رفتارهایی که هنجار یا نابهنجارند و ما دوست داریم که فرزندانمان آنها را انجام دهند یا ندهند در میان داستانهای مصور و شخصیتهای آن وجود دارد.
امروزه، روانشناسان به این نتیجه رسیدهاند که کودکان برای شکل دادن دنیای خودشان تواناییهایی دارند. آنها یادآور میشوند که به واسطه خواندن کتابهای مصور، والدین میتوانند کودکانشان را از وجود قدرتی در درونشان آگاه کنند که این قدرت توانایی شکل دادن و خلق دنیایی عمیقاً دوست داشتنی را برای آنها دارد. در اغلب داستانهای مصور به کودکان اهمیت مهربانی، بخشش یا ارتباط و دوستیهای عمیق آموزش داده میشود.
یکی دیگر از مزایای کتابهای مصور این است که بچهها نیرویی پیدامی کنند تا بتوانند دنیا را از نظر افراد دیگر و یا از منظر اشیا ببینند. زمانی که کودک کتاب میخواند بخشی از داستان را نیز ناخواسته تجربه میکند و دنیا را از دید شخصی دیگر میبیند.
کتابهای مصور به کودکان این امکان را میدهد تا افکار جدیدشان را گسترش دهند و ابتکاراتی که در وجودشان به واسطه خواندن کتابهای تصویری ایجاد شده آنها را فراسوی محیط اطرافشان ببرد.
بچهها در هر گروه سنی کتابهای مصور را دوست دارند و این وظیفه پدر و مادر است که این علاقه را در آنها پرورش دهند، اما متاسفانه اکثر والدین تمایلی به استفاده از کتابهای مصور برای کودکانشان ندارند، چراکه فکر میکنند اینگونه کتابها فاقد ارزش آموزشی برای کودکان است.