۵ شیوهی بازی کردن برای رشد ذهنی و جسمی کودک
بازی کردن به این معنا نیست که اجازه دهید تا فرزندتان ساعتها در مقابل صفحه کامپیوتر نشسته و سرگرم به بازیهایی نامتناسب با سنش باشد. به گزارش گروه خواندنیهای مشرق، ما کودکان خود را به مدرسه میفرستیم تا درس بخوانند و کسب علم کنند. همچنین بر این باور هستیم که بچههایمان میتوانند در مدرسه آداب اجتماعی و چگونگی انجام کارهایشان را یاد بگیرند. باید بگوییم این مسائل درست هستند ولی ما هیچوقت نقش بازی کردن را در یادگیری فرزندانمان جدی نگرفتهایم.
بازیها باید با سلامتی کودکانمان در ارتباط باشند. این بازیها بهتر است باعث تحرک کودکانمان نیز بشود. از جمله اینها میتوان به: قایم موشک، دوچرخه سواری، خانه سازی یا حتی وانمود کردن به تیر اندازی و غیره اشاره کرد. این بازیها باعث میشود تا کودکان خلاقیت بیشتریی به خرج دهند و با تحرکی که دارند سلامت بدن خود را نیز تأمین میکنند. طبق سالها تحقیق توسط محققان، آنها به این نتیجه رسیدهاند که بازیها میتوانند یکی ازمهمترین عوامل برای رشد ذهنی و جسمی کودکان باشند.
۱. وانمود به بازی
کودک شما میتواند به طور فرضی با دشمنان تخیلی بجنگد یا با عروسکهای خود بازی کند. در این نوع بازی این مهم است که فرزند شما در حال استفاده از قوه تخیلش میباشد و همین باعث میشود تا بتواند این قوه را به مرور زمان پرورش دهد. در هنگام انجام این بازیها کودکان از چند بخش مغز مانند: تفکر، حرکت، تخیل، احساس و غیره به طور همزمان کمک میگیرند. محققان به این نتیجه رسیدهاند که بچههایی که این نوع بازیها را زیاد انجام میدهند، ذهنشان برای گرفتن تصمیمهای پیچیده بهتر عمل میکند.
۲. خانه سازی
خانه سازی قدرت ریاضی را افزایش میدهد؟ این جمله شاید به طور کلی درست نباشد اما باید بگوییم که طبق گزارشات دانشمندان، گروهی از آنها تعدادی از کودکان را از سنین کودکی زیر نظر داشته و متوجه شدند که کودکانی که در بچگی به این بازی مشغول بودهاند در سنین بالا مسائل ریاضی را بهتر انجام میدادند. همچنین این کودکان بهتر از دیگران میتوانند از پس مشکلات برآیند.
۳. بازیهای تختهای
این بازیها میتوانند بسیار به کودکان شما کمک کند. از این بازیها میتوان به مارو پله، منچ یا هربازی تختهای دیگر اشاره کرد. این بازیها میتوانند به فرزند شما مباحث پایهای ریاضی مانند شمارش را یاد بدهند همچنین میزان قدرت تصمیم گیری و رعایت نوبت و غیره را نیز افزایش دهند.
۴. بازیهای زنگ تفریح
متاسفانه بسیاری از مدارس بدون توجه به فواید زنگ تفریح، این زمان استراحت بچهها را کوتاه کردند و به ساعات درسی اضافه نمودهاند. باید توجه کنیم که در این زمانها معمولاً بچهها کارهای گروهی را یاد میگیرند و همچنین برای انجام بازیهای جدید دست به کارهای خلاقانه میزنند. اما اگر بعد از زمانی طولانی به بچهها استراحت دهیم آنها توان انجام کاری را ندارند به این علت که ذهن آنها خسته است.
۵. بازی خارج از خانه
تلویزیون و کامپیوتر و وسایلی از این قبیل کودکان را در خانه نگه میدارد، اما باید آگاه باشیم که بسیاری از فرصتهای آموزشی در خارج از خانه وجود دارد. اجازه بدهید تا فرزندانتان در خارج از خانه به بازی بپردازند. این کار باعث افزایش سطح فرهنگی آنها میشود و همچنین باعث میشود تا در شرایط سخت به ذهن خود فشار آورند تا بتوانند یک تصمیم درست بگیرند.