طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

معماران: SHIBINOSEKKEI, Youniji no Shiro

موقعیت:Okinawa Prefecture، ژاپن

بنای مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو در جزیرهٔ مییاکوجیما واقع در ۲۰۰۰ کیلومتری جنوب غربی شهر توکیو در ژاپن طراحی شده است. مییاکوجیما از آب و هوای نیمه گرمسیری اقیانوسی برخورددار است و جزیره‌ای است که توسط دریا و صخره‌های مرجانی احاطه شده است. از این جزیره سنگ آهک به دست می‌آید. به دلیل اقلیم گرم و مرطوب منطقه و خطر گردباد، معماری بنا باید به گونه‌ای باشد که از یک سو با بهره گیری از فضاهای بسته به ایجاد سایه کمک کند و از سوی دیگر برای ایجاد کوران طبیعی، بنا باید دارای پلانی باز باشد.

برای مقاومت در برابر گردباد و جلوگیری از مزاحمت نور خورشید، جهت گیری پلان به سمت جهت وزش باد مطلوب است.

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

همانطور که در پلان­های زیر مشاهده می­کنید، طبقهٔ اول بهمهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو  کاربری­های عمومی مانند کارگاه هنری، آتلیه و غذاخوری اختصاص داده شده است. طراحی کارگاه هنری برای این مهدکودک به رشد خلاقیت در کودکان کمک می‌کند. اما طبقهٔ دوم برای فعالیت­های خصوصی‌تر طراحی شده است و اتاق­های نگه­داری کودکان و فضاهای مخصوص کتاب کودکان در این طبقه واقع هستند. در معماری ساختمان، از باریک بودن زمین بهره گرفته شده به این صورت که جانمایی فضاهای بزرگ­تر مانندکارگاه هنری، غذاخوری، و زمین بازی در طبقهٔ اول منجر به ایجاد فضایی باز و یکپارچه‌تر شده و این موجب شده تا با باز بودن پنجره‌ها هوا به راحتی در این فضای یکپارچه گردش کند.

معماری بنای مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو مطابق با معماری سنتی منطقه است که در آن از نوارهای چوب قرمز در سقف استفاده می­شود. برای مقاوم شدن ساختمان در برابر گردباد، سازهٔ بنا از بتن مسلح است.

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

پوستهٔ بیرونی ساختمان مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو متشکل از سایبان‌هایی از بلوک‌های بتنی است. که از مصالح رایج منطقه است. شکاف‌های موجود در بلوک‌های بتنی در عین اینکه موجب عبور نور و باد و حفظ دید و منظر می‌شود، از ورود بیش از حد اشعه‌های خورشید به فضا جلوگیری می‌کند. به علاوه پوستهٔ ذکر شده از ساختمان در برابر ورود اشیاء خارجی محافظت می‌کند. بازشوهای عریض موجود در ساختمان موجب ورود نور و باد مطلوب به فضا می‌شود.

قرارگیری کارگاه هنری در مجاورت زمین بازی، آتلیه در مجاورت حیاط و احاطه شدن غذا خوری با تراس موجب ایجاد معماری دلپذیر و امتداد یافتن فضا از درون به بیرون شده است. کودکان در کارگاه هنری به نواختن موسیقی و در آتلیه به انجام فعالیت­های هنری مشغولند و با صرف غذا در فضایی دلپذیر که دائماٌ بادی مطلوب در آن در جریان است، از اوقات خود لذت می­برند. در حیاط مجموعه و باغ مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو غذاخوری درختانی سنتی کاشته شده‌اند که حس گذر فصول را القا می‌کنند.

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

طراحی و معماری مهد کودک و شیرخوارگاه هانازونو

مترجم: نیلوفر محتاط
منبع: ARCHDAILY

راهنما

عضویت در کانال تلگرام