سال‌های آغاز دبستان

در سایت آموزک بخوانید: نوشت‌آموز ایرانک ویژه‌ی آمادگى قلم‌گیرى و پیش‌نوشتن
شنبه, ۱ مهر
دفتری که برای کودکان گروه سنی پیش‌دبستان تهیه شده است، بخشی از روند سوادآموزی برپایه رویکرد سواد شکوفایی است. در رویکرد سواد شکوفایی، بیداری نوشتاری فرایندی است که گام‌به‌گام و سال‌به‌سال در ذهن…
دوشنبه, ۲۷ شهریور
پیش از شروع این بخش، بخش نخست را مطالعه کنید: لجبازی پرخاشگرانه‌ی کودکان، تعریف، علت‌ها و راه‌های مدیریت آن (قسمت اول)
سه شنبه, ۱۰ مرداد
«وقتی به همراه پسرم به فروشگاه می‌روم خیلی عصبی و خسته می‌شوم. چون تقریباً همیشه مواد خوراکی یا اسباب‌بازی خاصی را می‌خواهد. و اگر آن را برایش نخرم، روی زمین می‌افتد و با گریه و جیغ و داد بر خواسته‌ی…
یکشنبه, ۲۵ تیر
هم‌زمان با پژوهش و نگارش مجموعه کتاب‌های مرجع تاریخ ادبیات کودکان ایران و توجه به موضوع آموزش به کودکان در همه دوره‌های تاریخی در این سرزمین و به‌ویژه از دوره مشروطه به بعد، در زیر مجموعه‌ی کارهای…
دوشنبه, ۱۸ اردیبهشت
محاسبه‌پریشی یک ناتوانی در یادگیری ریاضی است که در آن فرد در یادگیری مفاهیم اعداد، انجام محاسبات دقیق ریاضی، حل مسئله و مهارت‌های دیگر بنیادی ریاضی، ناتوان است. محاسبه‌پریشی اغلب به همراه دیگر اختلال…
شنبه, ۱ مرداد
تنبلی چشم یا آمبلیوپیا (Amblyopia)، یک بیماری نسبتاً شایع در میان کودکان امروزی است. والدین نگران ابتلای فرزندشان به این بیماری هستند. از طرفی والدین کودکان مبتلا نیز اضطراب زیادی درباره‌ی ادامه‌ی …
یکشنبه, ۲۶ تیر
تنبلی چشم یک نوع بیماری بر اثر اختلال رشد کودک و در واقع حاصل رشد غیر طبیعی بینایی در نوزادی و اوایل کودکی است. در این بیماری، مغز بر دریافت اطلاعات بینایی بر یک چشم تمرکز می‌کند زیرا در تجزیه و…
سه شنبه, ۲۱ تیر
رانش‌پریشی یک اختلال حرکتی گفتاری است که در آن، کنترل و هماهنگی ماهیچه‌های دهان، زبان، کام و تارهای صوتی دچار اختلال می‌شود. سکته‌ی مغزی، تومور مغزی، یا سایر آسیب‌های مغزی می‌تواند براین ماهیچه‌ها…
چهارشنبه, ۸ تیر
امروزه و با توسعه‌ی فناوری‌های نوین، سازندگان اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های دیجیتالی، به فکر تأمین نیازهای افراد دارای اختلالات ویژه در جامعه افتاده‌اند. در سال‌های اخیر، اپلیکیشن‌های بسیار زیادی برای…
سه شنبه, ۲۴ خرداد
روند درمان آپراکسی بسته به انواع آن متفاوت است. در مورد آپراکسی مادرزادی، فرد باید از بدو تولد از نظر نشانه‌های آپراکسی بررسی و با دیدن اولین نشانه‌ها، به درمانگر باتجربه ارجاع داده شود. ولی در…
یکشنبه, ۸ خرداد
قبل از مطالعه این مقاله، مقالات «آپراکسی در کودکان چیست؟ (انواع آپراکسی)» و «علائم و نشانه‌های آپراکسی چیست؟» را بخوانید. از آنجا که آپراکسی انواع مختلفی دارد، روش‌های تشخیصی هر کدام ممکن است با هم…
سه شنبه, ۳ خرداد
زبان‌پریشی ناتوانی نسبی یا کامل در استفاده از زبان است که ممکن است به دنبال یک سکته، ضربه به سر و یا دیگر بیماری‌های عصب شناختی به وجود آید. در بیش‌تر افراد ضایعه به قسمت‌هایی در نیمکره چپ مغز وارد…
یکشنبه, ۱ خرداد
همانطور که گفته شد آپراکسی در کودکان طیف وسیعی از اختلالات را شامل می‌شود. بنابراین افراد مبتلا به این بیماری، نشانه‌های گوناگونی را از خود بروز می‌دهند. لذا نشانه‌های آپراکسی بسته به نوع آن، متفاوت…
چهارشنبه, ۲۱ اردیبهشت
واژه‌ی «پراکسی» به معنای توانایی شروع و به انجام رساندن حرکات درست و ماهرانه است. وقتی روی این واژه پیشوند منفی ساز «آ» (در زبان لاتین) قرار می‌گیرد، واژه‌ی آپراکسی ایجاد می‌شود. یعنی ناتوانی فرد در…
یکشنبه, ۱۱ اردیبهشت
زبان‌پریشی (آفازی) اختلالی زبانی است که در اثر آسیب به قسمت‌هایی از مغز رخ می‌دهد که مسئولیت کنترل زبان و سخن گفتن را بر عهده دارند. زبان‌پریشی، بسته به نوع و محل بافت آسیب‌دیده در مغز، ممکن است…
یکشنبه, ۲۸ فروردین
رفتار درمانی شناختی (CBT)، نوعی درمانِ روانی است که به افراد کمک می‌کند تا بتوانند الگوهای فکری مخرب یا مزاحمی را که تاثیر منفی بر رفتار و احساسات آن‌ها دارند، شناسایی کنند و تغییر دهند.
یکشنبه, ۱۷ بهمن
امروزه در قرن بیست و یکم معنای سواد نسبت به گذشته گستردگی بی‌سابقه‌ای یافته است. سخن گفتن از حوزه‌های مختلف سواد مثل سواد عاطفی، سواد رسانه و... نشان می‌دهد مفهوم سواد، دچار تغییرات بنیادینی گشته است…
سه شنبه, ۹ آذر
پیش از شروع مطالعه این مقاله، «ابزارها و اپلیکیشن‌های کاربردی برای کودکان مبتلا به نوشتارپریشی - بخش اول» را مطالعه بفرمایید.
شنبه, ۲۲ آبان
دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتارپریشی یک اختلال یادگیری است. این اختلال عصبی، وابسته به سن نیست و می‌تواند کودکان تا بزرگسالان را درگیر کند. از نشانه‌های آن می‌توان به بدخطی شدید و نوشتن نامنظم…
شنبه, ۸ آبان
اختلال یادگیری غیرکلامی، اختلالی کم‌تر شناخته شده است که در بین کودکان و حتی بزرگسالان شیوع دارد. بسیاری از افرادی که مبتلا به این اختلال هستند ممکن است از وجود آن باخبر نباشند. افراد مبتلا به این…
چهارشنبه, ۲۸ مهر
هر انسان سالمی دارای 5 حس اصلی بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه است. انسان از راه این حواس می‌تواند با جهان پیرامون خود ارتباط برقرار کند و از آغاز تولد به کنجکاوی‌هایش نسبت به محیط پیرامون پاسخ…
دوشنبه, ۲۹ شهریور
تخیل و فانتزی دو کودک به نام «هانسل و گرتل»، کلبه‌ای را در جنگل پیدا می‌کنند که از شیرینی، آب‌نبات و شکلات ساخته شده است. خیالی که برای هر کودکی شیرین و لذت‌بخش است. با فانتزی و تخیل، می‌توانیم…
چهارشنبه, ۱۷ شهریور
«محاسبه پریشی» یک ناتوانی در یادگیری ریاضی است که در آن فرد در یادگیری مفاهیم مربوط به اعداد، انجام محاسبات دقیق ریاضی، حل مسئله و سایر مهارت‌های بنیادی ریاضی، ناتوان است. محاسبه پریشی اغلب به همراه…
چهارشنبه, ۱۰ شهریور
سقف اتاق کودک را تزیین کنید نوزادان بیشتر وقت خود را رو به پشت می‌گذرانند. پس چرا برای کوچولوی خود چیزی در نظر نگیرید که به آن نگاه کند؟ برای سقف از رنگی آرامش‌بخش استفاده کنید و همچنین با نقاشی…
یکشنبه, ۳۱ مرداد
نکات کلیدی مهم‌ترین ‌بخش بازی کودکان اسباب بازی‌ها هستند. بازی‌هایی که در آن شما با کودک و اسباب بازی‌ش همراه هستید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. بین بازی‌ها و اسباب بازی‌هایی که تنها یک راه‌حل…
سه شنبه, ۲۶ مرداد
چارچوب یادگیری کودکان در موزه
دوشنبه, ۱۸ مرداد
روش انتخاب مقاله
سه شنبه, ۵ مرداد
نکات کلیدی بازی و اسباب بازی برای رشد کودک مفید هستند. اسباب بازی را با توجه به سن، علاقه و مرحله‌ی رشد کودک‌تان انتخاب کنید. اسباب بازی‌های بی‌قاعده و آزاد تخیل، خلاقیت و مهارت‌های حل مساله کودک را…
چهارشنبه, ۲۳ تیر