عیسی صدیق

عیسی صدیق، کارشناس و اندیشمند آموزش و پرورش، سال ۱۲۷۳ در تهران چشم به جهان گشود. او در سال ۱۲۹۰ برای گذراندن دوره‌ی آموزگاری به دانشسرای ورسای فرانسه رفت.

در سال ۱۲۹۷ بازگشت و از سوی وزارت معارف بازرس ويژه‌ی مدرسه‌های متوسطه و عالي شد.در همين سال پيشنهاد انتشار مجله‌ی "اصول تعليمات" را به وزارت معارف داد كه بعدها نام آن به "فروغ تربيت"‌،‌ "تعليم و تربيت" و  در سالهای پایانی به "آموزش و پرورش" تغيير يافت.

او از سوی دولت ايران مأمور برنامه‌ریزی برای پايه‌گذاری دانشگاه تهران شد. صدیق تا سال ۱۳۱۹ ریيس و استاد دانشسرای عالي، دانشكده‌ی ادبيات و دانشكده‌ی علوم بود.

او به اجرای روش‌های نو آموزشی در دانشسرای عالی دست یازید. برخی دیگر از خدمات او عبارتند از: ریاست معارف گیلان، بنا نهادن دانشگاه تبریز، تاسیس مدرسه تجارت در تهران،‌ شبانه‌روزی کردن دانشسرای مقدماتي، وارد کردن کارهای دستي در برنامه‌ی رسمي مدرسه‌های پسران و دختران، راه‌اندازی ۱۳ مدرسه فنی در تهران،‌ نماینده‌ی ایران در مجمع بین‌المللی آموزش و پرورش در ژنو و ... .

در دوره‌ای كه رياست تعليمات عاليه را بر عهده داشت دستور داد تمام مدارس خارجي، فارسي و تاريخ و جغرافياي ايران را آموزش دهند. او آثار بسياری در زمينه آموزش و پرورش و فرهنگ دارد. صديق در سال‌های پاياني زندگي استاد تاريخ فرهنگ و استاد ممتاز دانشگاه تهران بود.

از آثار او می‌توان به کتاب‌های روش نوين در تعليم و تربيت، دوره مختصر تاريخ فرهنگ ايران و تاريخ فرهنگ اروپا، اصول تدريس حساب و حل مسائل فكری اشاره کرد.

او در آذرماه سال ۱۳۵۷ در تهران درگذشت. 

Submitted by Anonymous (تایید نشده) on د., 09/23/2013 - 11:44