بازی کردن در طبیعت چه اهمیتی دارد؟
ارسال شده توسط editor74 در ۱۳۹۹/۷/۱۴ - ۱۱:۸طبیعت در هوایی که تنفس میکنیم، جاری است. از گودال آب روی زمین و برگ روی یک بوته تا سایههای روی پیادهرو، همه بخشی از طبیعت هستند. هنگامیکه ما از این عناصر گوناگون بهره میگیریم، فضای بازیِ الهامبخشی میتوانیم بسازیم که تخیّل و خلّاقیت کودکان را پرورش دهد و به آنها در شناخت مفهومهای بنیادی جهان کمک کند. کودکان از آغاز زندگی انسان، در طبیعت رشد کردهاند و پرورش یافتهاند. طبیعت در ژن کودکان است و هنگامیکه آنان را در طبیعت میبینیم، این همزیستی بهروشنی دیده میشود.
«با دقت به طبیعت نگاه کنید؛ آنگاه همهچیز را بهتر درک خواهید کرد.» آلبرت انیشتین
مدرسهی طبیعت به مثابه یک جامعه
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۹/۶/۱۰ - ۸:۳۲این نوشته سعی دارد به تحلیل مناسبات اجتماعی در درون مدرسهی طبیعت بپردازد. در واقع یکی از دستاوردهای مهم مدرسهی طبیعت ایجاد امکانی برای شکلگیری یک جامعهی کودکی اصیل است.
اسکاتلندیها به بازگشایی مدرسهها در فضای باز میاندیشند
ارسال شده توسط editor74 در ۱۳۹۹/۳/۲۶ - ۱۰:۳۵مسئولان آموزش اسکاتلند امکان بهبود فاصلهگذاری فیزیکی، در صورت بازگشایی مدرسهها در فضای باز و بیرون از ساختمانها را بررسی میکنند.
ویروس کرونا و یادآوری اهمیّت بازاندیشی دربارهی همه چیز؛ از روشهای آموزشی آغاز کنیم
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۹/۳/۱۶ - ۹:۲۹همهگیر شدن بیماری کووید ۱۹ درس جدی برای ما انسانها دربارهی سازوکار جهان طبیعی است و اهمیّت بهرهمندی از دانش زیستمحیطی را تأیید میکند.
پرورش سبزیجات با سبزیهای خوراکی در آشپزخانه
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۹/۳/۱۱ - ۱۱:۳۴دانشمندان جوان در این پروژهی علمی خوراکی که فعالیّت باغبانی آن درون خانه انجام میشود، از فراوردهها (در واقع سبزیجات) کارشان میتوانند لذّت ببرند!
کودکان؛ فراموش شدگانی در هجمه اخبار ناگوار
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۸/۱۰/۲۹ - ۱۴:۱۵این روزها همه ما از جنگ و ناامنی سخن می گوییم و اخبار ناگوار سیاسی و زیست محیطی داخل و خارجی را دنبال میکنیم و انتشار میدهیم. همه در حال ابراز ترسها و اضطرابهای خود و ارائهٔ تحلیلهای مختلف در شبکههای اجتماعی یا روابط رو در روی انسانی هستیم.
آیا فاجعه استرالیا ، جهانیان را متوجه خطر تغییرات اقلیمی میکند؟
ارسال شده توسط editor در ۱۳۹۸/۱۰/۲۵ - ۱۱:۲هرچند استرالیا به گرمای سخت و طولانی عادت دارد، اما اینبار ماجرا فرق میکند. در واقع آنچه استرالیا - به ویژه نیوساوت ولز و ویکتوریا- از چند ماه پیش تاکنون تجربه میکند، بُعد جدیدی هم از نظر وسعت آتشسوزی - بیش از ۶میلیون هکتار - و هم تعداد مناطق مسکونی آسیبدیده دارد.
کودکان حلقهی گمشدهی سبک زندگی تولید محور
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۸/۶/۶ - ۱۱:۶در جامعهای که بزرگان آن بر تولید ملی و فعالیتهای تولیدی تاکید دارند و حتی نامگذاری سالها با استفاده از چنین عناوینی صورت میگیرد زمینههای فکری و اجتماعی لازم در جهت گسترش تولید و تولیدمحوری باید از سنین کودکی در افراد ایجاد شوند. افرادی که در کودکی از سبک زندگی مصرفی برخوردار باشند و خود را تنها در نقش مصرف کننده بشناسند نمیتوانند در آینده در جایگاه تولید کنندهای خلاق قرار گیرند.
کودکان در عصر فراواقعیتها
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۸/۵/۷ - ۱۴:۴۹در برخی روزها که با کودکان برای دیدن و لمس کردن حیوانات به «باغ نوازش» که محل نگهداری حیواناتی چون اسب و الاغ و گاو و مارال و .... است، میرویم شاهد آن هستم که گاهی کودکی در میان جمع با شگفتی انگشت اشارهاش را به یکی از حیوانات میگیرد و میگوید: «خاله ببین همون که تو کارتن هم هست، من این رو تو کارتن دیده بودم!!»
همچنین کودکان وقتی از ارتفاعی بالا میروند با واقعیت ترس مواجه میشوند و زیر لب میگویند «پس چرا تو کارتن فلان شخصیت میتونست راحت بپره؟ چرا من نمیتونم؟»
درسهایی از مدرسه طبیعت، مدرسه چه جاییست؟
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۸/۴/۲۴ - ۱۰:۸مدرسه چه جاییست؟ مدرسه محل درس است. اما روشن نیست که آیا مدرسه محل درس دادن است یا محل درس گرفتن نیز؟ شاید گفته شود که هردو. اما آیا هروقت کسی درسی بدهد کسی هم لزوما درسی گرفته و چیزی آموخته است؟ نه. به باورمن در خیلی از مواردچنین نیست، بخصوص در مورد کودکان. برای اینکه درس دادن ملازم با درس گرفتن باشد باید محصل برای درس گرفتن انگیزه داشته باشد. این در زمرهٔ اولین اصول تعلیم و تربیت است و هر معلمی نیک بدان آگاه. دانش آموز باید با شوق در محضر درس حاضر شود و بخواد که چیزی بیاموزد. آیا اگر معلم اصرار به درس دادن داشته باشد اما شاگرد میلی نشان ندهد چه خواهد شد؟
درسهایی از مدرسه طبیعت
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۸/۲/۱۵ - ۱۰:۴۸در سالروز پرکشیدن سهراب، این شاعر- نقاش نازک خیال، بخوانیم خاطرات او را از مدرسه. تا معلوممان شود که در آموزش کودکان کجای راه را به خطا رفتهایم که اینک نابسامانیهای فرهنگی، تربیتی، کاهش عمومی سواد، بیزاری از کتاب و کتابخوانی، افزایش اختلالهای روحی و روانی کودکان و نوجوانان و بی اعتنایی به طبیعت و محیط زیست بر ما چنین سنگینی میکند. اگر مسئولین آموزش و پرورش، بهزیستی، بهداشت و درمان، محیط زیست و منابع طبیعی و ارشاد ما نامه او را به دقت میخواندند هرکدام برای مشکلات بزرگ حوزه مسئولیت خود در آن قطعاً رهنمودهایی یافته بودند.
خاطرات مدرسه
درسهایی از مدرسه طبیعت، حیوانات مدرسه طبیعت
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۷/۹/۲۱ - ۱۳:۳۶این روزها نسبتهای ناروا به مدارس طبیعت کم نیست؛ برخی از سرِ ناآگاهی و برخی شاید از سرِ ستیز بی مورد. از جمله اینکه مدارس طبیعت با فراهم کردن حیوانات و بخصوص سگ میخواهند کودکان به حیوان بیش از انسان تعلق خاطر داشته باشند.
مدارس طبیعت و درس کلاننگری
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۷/۹/۷ - ۱۳:۴۱روز شنبه، پنجم آبان ۹۷، در آیین افتتاح رسمی هشتادویکمین مدرسه طبیعت ایران موسوم به گُجیک در بوشهر شرکت کردم. جالب اینکه در مسیر حرکت به سمت مدرسه طبیعت، شاهد شادی و شعف دانشآموزانی بودم که به دلیل بارندگی شدید رخداده، خبر تعطیلی مدارس آنها را ذوقزده کرده بود! درحالیکه بچههای مدارس طبیعت، برعکس زمانی ناراحت میشوند که مدرسه به هر دلیل تعطیل شود.
کسی به طبیعت مجوز نمیدهد
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۷/۸/۲۸ - ۱۳:۲۹گزارش «شهروند» درباره مدارس طبیعت کشور که در خلأ قانون، یکی یکی تعطیل میشوند
مدرسه طبیعت «کاوی کنج» بعد از چهارسال فعالیت پلمپ شد؛ ۲۸ نفر از تسهیلگران مدرسه بیکار شدند و خانوادههای مشهدی که کودکانشان را هر روز به این مجموعه میآوردند، ماندهاند چه کنند.
درسهایی از مدرسه طبیعت، سرچشمه خلاقیت کجاست؟
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۷/۸/۲۳ - ۱۶:۹محمد، پنج ساله، در یکی از مدارس طبیعت، دو قطعه بزرگ کلوخ را رو به من به هم میکوبد و وقتی قطعات خرد آن بر زمین میبارند میگوید ببین مثل دوتا ابر است که وقتی به هم میخورند صدا میدهند و میبارند. هر روز شاهد بروز مکرر اینگونه خلاقیتها در همه بچهها، هرکدام در عرصهیی متفاوت، هستیم.
با تحمیل کلاسهای مختلف و از جمله کلاس خلاقیت قرار است به محمد چه بیاموزیم؟ همه کودکان ذاتاً موجوداتی خلاقاند اما این ما هستیم که، با تحمیل آموزش، کم کم خلاقیت را در آنان میکشیم.