شناخت، ادراک و حواس کالبدی در تعلیم و تربیت: مونتسوری در آیینه مرلوپونتی
ارسال شده توسط editor در ۱۳۹۵/۱۱/۱۸ - ۱۰:۴۲شناخت و ادراک به دلیل تأثیر بنیادینی که در رشد انسان در تمامی گستره حیات آدمی دارند، در طول تاریخچه تعلیم و تربیت از جایگاه ویژه ای برخوردار بودهاند. نظریههای متعدد روانشناسی رشد عموماً با تاکید بر رشد شناختی، رویکردهای متفاوتی را در زمینه تعلیم و تربیت و فرآیندهای آموزشی مختلف شکل دادهاند. آموزش زبان انگلیسی نیز، در طول تاریخ خود هم از منظر مطالعات روانشناختی و آموزشی و هم از منظر مطالعات زبانشناسی روانی همواره از این رویکردها تبعیت کرده است.
رویکرد آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان
ارسال شده توسط admin در ۱۳۹۵/۳/۳ - ۱۲:۳۱آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان از گونه آموزش جایگزین است. آموزش جایگزین جای آموزش رسمی می نشیند. به طور کلی آموزش های جایگزین برآمده از نیازهای کودکان است و اجبارهای آموزش رسمی را که وابسته به ساخت قدرت است، ندارد.
درباره روانشناسی انسانگرا و آموزش و پرورش
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۵/۲/۳۰ - ۱۴:۴۷رویکردهای آموزش و پرورش مبتنی بر روانشناسی انسانگرا به روابط بینفردی توجهی ویژه دارند که این امر سبب میشود تا فرآیند آموزش به نتایج ارزشمندی برسد و در نهایت فرد بتواند بر مبنای ارزشهای زندگی در جامعهای انسانی زندگی کند. روانشناسی انسانگرا به مجموعه استعدادهای نهفته انسان، به خلاقیت بیحد و مرز و به نیروی تغییر انسان در هر شرایطی اشاره و تأکید میکند که انسان توان تغییر را دارد و اسیر گذشته و احساس سرکوب شده خود نیست و بنابراین میتواند در هر زمان که بخواهد برای بهتر و سالمتر شدن اقدام کند.
مبانی نظری و روانشناختی الگوی رجیو امیلیا
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۵/۲/۲۸ - ۱۴:۴۳مالاگازی معتقد است مهمترین اصل در انتخاب روش تعلیم و تربیت این است که نباید اسیر امور قطعی و مسلم بود. برنامه درسی رویکرد رجیو، برنامه در حال تکوین و پیش رونده است. در مراکز رجیو برنامه ریزی تحصیلی واحدهای مشخص و از پیش تعیین شده وجود ندارد و به جای آن برنامعه ای قابل انعطاف و متناسب با علایق و نظرات کودکان استفاده میشود. برنامه ای در قالب پروژهها که به تدریج شکل میگیرد و کامل میشود.
روش آموزش خلاق والدورف
ارسال شده توسط editor5 در ۱۳۹۵/۲/۲۸ - ۱۴:۲۹برای یک دانش آموز مدرسه والدورف، موسیقی، رقص، تئاتر، نویسندگی، ادبیات، افسانهها و اسطورهها، چیزهایی هستند که عمیقاً تجربه میشوند. دانش آموزان مدرسه والدورف، از راه این تجربهها، شوقی همیشگی را برای آموختن در وجود خود پرورش میدهند. رشد احساسی، فکری و ذهنی، بدنی و روانی از آنها انسانهایی میسازد که خود را باور دارند و راه خود را در زندگی میشناسند. چنین انسانهایی آماده خدمت به جامعه هستند.
چند ویژگی برجسته در روش مونته سوری
ارسال شده توسط editor در ۱۳۹۲/۶/۱۰ - ۱۰:۱۷در این مقاله به برخی از ویژگی هایی که مونته سوری در کار با کودکان به آن اعتقاد داشت می پردازیم. قبل از همه بخشی از آخرین سخنرانی دکتر مونته سوری در هندوستان را با هم میخوانیم:
شیوه آموزشی «حافظه محور» یا «خلاقیت محور»؟
ارسال شده توسط editor در ۱۳۹۲/۲/۲۹ - ۱۶:۱۶مقایسه ای میان شیوه آموزشی «حافظه محور» و «خلاقیت محور» در کودکان پیش دبستانی و دبستانی
مهتاب صفرزاده خسروشاهی
حفظ کردن و به خاطر سپردن و یادآوری مجدد آموخته ها یکی از مهارت های دانش آموزان است تا حدی که آن را معیاری برای سنجش میزان معلومات و بهره هوشی دانش آموز می دانند؛ به طوری که به هر میزان حجم آموخته ها یا بهتر بگوییم محفوظات بالاتر و سرعت یادآوری آنها کمتر باشد، دانش آموز از معلومات بیشتر و بهره هوشی بالاتری برخوردار است.
اما، آیا می پذیریم که بسیاری از این معلومات تنها محفوظات طوطی واری است که پس از مصرف به سرعت از ذهن گریخته و برای یادآوری مجدد آنها نیاز به مطالعه مجدد آنها است؛ چرا که بی تردید اصول صحیحی برای آموزش آنها و در نتیجه به ذهن سپردن آنها وجود نداشته است.
بررسی دو شیوه آموزشی «حافظه محور» و «خلاق» و اثرات آموزش حافظه محور در دانش آموزان پیش دبستانی و دبستانی بحثی است که به آن می پردازیم.
آشنایی کودکان با سیستم رده بندی دیویی
ارسال شده توسط editor در ۱۳۹۲/۲/۲۴ - ۹:۴۸آیا دانشآموزان شما بیشتر ترجیح می دهند چرت بزنند تا با مهارتهای "دهدهی" دیویی آشنا شوند؟ ناامید نشوید. راه حل های جالبی برای آموزش این سیستم ردهبندی قدیمی به کودکان وجود دارد. روشهایی که به کودکان می آموزد بتوانند با استفاده از این سیستم به درستی و آسانی، کتاب ها و دیگر مواد مطالعاتی موجود در کتابخانه را بیابند.
شیوه ی زندگی در کودکستان والدورف
ارسال شده توسط editor در ۱۳۹۲/۲/۲۴ - ۹:۲۴در کودکستان والدورف محیطی شبیه به محیط آرام خانه همراه با احساس گرمی و عشق و زیبایی وجود دارد. در این مراکز کودکان محیط را لمس می کنند، با اسباب بازی های ساده بازی می کنند، لباس های کتانی یا ابریشمی رنگارنگ و نرم و راحت می پوشند، بازی های خلاق می کنند و توان تفکر و اندیشه ی آن ها راهنمای شان در انجام کارها است. معلم با کودکان به نرمی اما قاطع گفت و گو می کنند و رفتارشان به گونه ای است که ارزش تقلید کردن را داشته باشد.
تلفیق کودکان عادی و استثنایی امتیاز آموزش مونته سوری
ارسال شده توسط editor در ۱۳۹۲/۲/۲۲ - ۱۲:۴۹امروزه لزوم تلفیق کودکان عادی و استثنایی در کلاس های درس بر همه آشکار است و به تصویب قانون رسیده است. اما این اتفاق اگر بدون زمینه ی مناسب بیافتد، کلاس های درس سنتی و معمول را با چالش هایی روبرو می کند. در این مقاله از آموزش خلاقیت به کودکان | آموزک به بررسی نظریات مونته سوری در تلفیق کودکان استثنایی با عادی خواهیم پرداخت.
رویکرد آموزش خلاق کودک محور
ارسال شده توسط admin در ۱۳۹۲/۲/۱۰ - ۲۱:۷رویکرد آموزش خلاق کودک محور، چیزی نیست، جز پیوستن به بزرگراه آموزشی که آزادی و خلاقیت بخشی جدایی ناپذیر از آن است. رویکرد آموزش خلاق کودک محور، رویکردی معناگرایانه برای شکوفایی توانایی های شناختی، شخصیتی و اجتماعی کودکان است. رویکرد آموزش خلاق کودک محور از این جهت معناگرایانه است، که آموزش را گوهر هستی می داند و براین باور است، هرچه انسان در درازای تاریخ آموخته از راه های آموزش تجربی یا هدفمند بوده است. بزرگ ترین آموزگار انسان همواره طبیعت بوده است. این طبیعت و هستی است که در کمال بزرگی به انسان رازهای خود را با بردباری می آموزد و به آدمی یادآوری می کند، آموزش رقابت نیست، برای شکستن دیگری، بلکه آموزش، مشارکت است برای پیوستن به دیگری. آموزش معناگرا، آموزش انسان گرایانه نیز هست، و همواره در پی این است که هموار کننده راهی باشد که کودکان منش برجسته انسانی که ویژگی هایی چون دوستی و عشق، همیاری و مشارکت نامیده می شود، شکوفا سازند.
ده اصل طلایی رویکرد آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان
ارسال شده توسط admin در ۱۳۹۲/۲/۱۰ - ۲۰:۵۰۱- آموزش برای شکوفایی
۲- آموزش برای بازی و شادی
۳- آموزش معناگرا و پالایش گر
۴- آموزش برای آگاهی و دانایی
۵- آموزش بدون رقابت۶- آموزش برای گشایش
۷- آموزش رشد اجتماعی و شهروندی
۸- آموزش برای همکاری و مشارکت
۹- آموزش برای آزادی و صلح
۱۰- آموزش دوستی با مادر زمین